Uskyldige siktet for drapsbestilling

Far og sønn var i fire måneder siktet for å ha bestilt drap på tre personer. Nå har mor, far og sønn fått 10 000 kroner hver i oppreisning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I april i fjor omringet væpnet politi en bilforretning i Akershus, der far og sønn ble pågrepet og siktet for å ha gitt kriminelle i oppdrag om å drepe en navngitt person og to andre personer. De ble kastet på glattcelle, men løslatt samme kveld. Fire måneder etter ble saken henlagt.

Tre skulle drepes

Familien gikk til søksmål for uberettiget straffeforfølging. I Oslo forhørsrett er mor, far og sønn tilkjent 10 000 kroner hver i oppreisning.

- De hadde selvsagt håpet å få mer, men det er vel slik i Norge at du ikke får mer for uberettiget straffeforfølging. Saken har vært en stor påkjenning for familien, sier familien prosessfullmektig, advokat Sverre Næss, til Dagbladet.

Pågripelsen skjedde på bakgrunn av en politiforklaring fra en annen siktet i saken. Han forklarte at han hadde vært på vei til et sted i Sør-Norge sammen med en person, som skal ha vært mellommann for et oppdrag gitt av innehaveren av en bilforretning.

Oppdraget skal ha vært en avtale om å drepe tre personer. Siktede pekte ut far og sønns forretning som den aktuelle bilforretningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer