- Usmakelig kobling av islam og ekstremisme

- Einar Gelius er ikke representativ for Den norske kirke, sier Borg-biskop Atle Sommerfeldt.

ISLAMKRITIKK: Sogneprest Einar Gelius takker Hege Storhaug for å ha vist hva islam har ført til av ekstremisme og undertrykkelse. Borg-biskop mener Gelius bidrar til en usmakelig sammenblanding av debatt innen islam og terror og ekstremisme. Han sier Gelius ikke er representativ for Den norske kirke. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ISLAMKRITIKK: Sogneprest Einar Gelius takker Hege Storhaug for å ha vist hva islam har ført til av ekstremisme og undertrykkelse. Borg-biskop mener Gelius bidrar til en usmakelig sammenblanding av debatt innen islam og terror og ekstremisme. Han sier Gelius ikke er representativ for Den norske kirke. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Terror er ikke en mulig tolkning av islam. Einar Gelius' oppfatning av teologi og religion er ikke representativ for Den norske kirke, heller ikke i denne saken, sier biskop i Borg bispedømme, Atle Sommerfeldt, til Dagbladet.

Sogneprest Einar Gelius vekker igjen sterke reaksjoner og debatt. I et innlegg i Dagbladet i dag skriver presten at islam har ført til ekstremisme og undertrykkelse både i Norge og ellers i verden.

- Islam er problemet Han takker Hege Storhaug for å «kalle en spade en spade», og for å «våge å si at problemet er selve religionen islam og religionens profet Muhammed».

Ifølge Gelilus er islam en lov- og maktreligion som dominerer og kontrollerer de troendes liv fra vugge til grav, og som er på kollisjonskurs med menneskrettighetene.

- Nå må snart flere våge å si dette høyt og tydelig i den pågående debatten. Vi må våge å konfrontere islam, både teologisk og politisk, skriver Gelius som nå er sogneprest i Lom i Hamar bispedømme.

- Usmakelig Biskop i Borg, Atle Sommerfeldt, reagerer sterkt på Gelius' budskap.

- Det er veldig beklagelig at Gelius bidrar til å røre sammen diskusjonen om islams syn på kvinner og menneskrettigheter, med terror og ekstremisme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer