Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Usmakelig og umodent

Erling Havnå er imponert over helikopterranet. Det opprører bistandsadvokaten til de Nokas-ansatte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Det var onsdag at det spektakulære ranet ble gjennomført. «Rosa Panter»-ligaen fra det tidligere Jugoslavia mistenkes nå for å stå bak ranet av G4S' pengesentral utenfor Stockholm.

I et intervju med NRK i dag forteller Nokas-raneren Erling Havnå at han er imponert over ranet.

- Det er ikke lett og en slik utførelse krever et veldig stort forarbeid. De fleste lar seg nok imponere av dette, sier han til NRK.

- Usmakelig
Dette opprører bistandsadvokaten til de Nokas-ansatte, Pål Behrens. Han forteller at flere av de Nokas-ansatte forsatt sliter med senskader.

- Dette er en usmakelig utalelse, og viser umodenhet hos Havnå, sier Behrens til Dagbladet.

Rundt tretti av de ansatte i Nokas er fortsatt preget av pengeranet i Stavanger, som skjedde for fem og et halvt år siden.

Ti av de ansatte har alvorlige plager og flere er blitt uføre. De ansatte er blitt fulgt opp og undersøkt av psykolog, og flere har rapportert om plager som søvnproblemer, angst og depresjoner. Behrens fortalte til P4 i går at Stokcholm-ranet vekker mange vonde følelser hos de Nokas-ansatte.

- Buder visst bedre
- Havnå burde ha visst bedre enn å komme med denne type utalelser. Dette viser at han ikke har forstått noe av det de Nokas-ansatte har gjennomgått, sier Behrens.

- RUSH: 
— Det er et voldsomt rush å gjøre noe sånt. Noen blir helt hekta av kicket. Det er jo derfor det lages bøker og filmer om spektakulære ran og såkalte gentlemansran - fordi folk vil se og lese om det, sier Erling Havnå til NRK. Foto: SCANPIX
- RUSH: — Det er et voldsomt rush å gjøre noe sånt. Noen blir helt hekta av kicket. Det er jo derfor det lages bøker og filmer om spektakulære ran og såkalte gentlemansran - fordi folk vil se og lese om det, sier Erling Havnå til NRK. Foto: SCANPIX Vis mer

Foreløpig er ikke ransutbyttet kjent, men det har vært spekulert i alt fra 45 millioner kroner til svimlende summer som én milliard. Havnå tror ikke ranerne har fått ut et så stort utbytte.

- Hvis vi tar utgangspunktet i 500-sedler, så veier 100 millioner kroner 200 kilo. Og når du skal opp og ned stiger og inn i et lite helikopter, så er det begrenset hvor mange millioner du får med deg, sier han til NRK. Havnå tror det er spenningen som driver ranerne.

— Det er et voldsomt rush å gjøre noe sånt. Noen blir helt hekta av kicket. Det er jo derfor det lages bøker og filmer om spektakulære ran og såkalte gentlemansran - fordi folk vil se og lese om det, mener han.

- USMAKELIG: - Dette er en usmakelig utalelse, og viser umodenhet hos Havnå, sier Pål Behrens til Dagbladet. Foto: SCANPIX
- USMAKELIG: - Dette er en usmakelig utalelse, og viser umodenhet hos Havnå, sier Pål Behrens til Dagbladet. Foto: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling