- Usmakelig

SKIEN (Dagbladet): Landsforeningen til støtte ved krybbedød ringer mødre som nettopp har født og ber om pengestøtte. - Helt usmakelig. Det skjedde forrige gang vi fikk barn også, sier ekteparet Inger Kristin (31) og Terje Skaug (34).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ikke før var mamma og nyfødte Frida kommet hjem før telefonen kimte igjen.

- Vi er glad for fødselen. Vi er glad for barnet. Og så er det første du blir minnet på at barn rammes av krybbedød. Det er helt forferdelig å få en slik telefon rett etter en fødsel, sier pappa Terje Skaug.

Familien lurer på hvor foreningen får sine opplysninger fra. De ble også oppringt få dager etter at de fikk sitt første barn - før jul for fire år siden.

Gjelder også andre

- Det kan ikke være tilfeldig at en ny telefon kom nå. Telefonselgeren gikk inn på dataanlegget og bekreftet at siste gang vi ble oppringt var 16. desember 1996. Det var sju dager etter at vi fikk vår første gutt, forteller ekteparet.

- Tre personer i vår bekjentskapskrets er blitt oppringt av Landsforeningen til støtte ved krybbedød like etter at de har født barn, sier Terje Skaug. Dette får Dagbladet bekreftet fra dem det gjelder.

- Vi er ikke imot å gi penger til denne saken. Men det føles som påtrengende og grotesk å få slike henvendelser når det er gleden over å ha fått et barn som er sterkest, sier Skaug.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer