Usminket Cecilie

TRONDHEIM (Dagbladet): Verdens beste målvakt skriver nå bok om livet sitt. Cecilie Leganger har skrevet hvert eneste ord sjøl. Boka handler også om den vonde tida da hun forsvant fra håndballbanen i halvannet år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alt som gjenstår, er et kapittel eller to om håndball-VM. Det skal 24-åringen skrive i juleferien.

- Boka kommer ut på nyåret. Cecilie har skrevet så blekket spruter, sier Cecilies personlige trener og rådgiver, Oddvar Bjørnestad.

- Jeg synes hun har skrevet gnistrende godt. Dette er hennes personlige versjon av alt som har skjedd. Cecilie skriver ærlig og usminket. Hun skriver som den personen hun er: Ujålete og rett på sak.

Fokus på VM

I tre år har Cecilie Leganger sittet over tastauret. Nå bekrefter hun overfor Dagbladet at hun er i ferd med å sluttføre sin egen biografi.

- Jeg har skrevet hvert eneste ord sjøl, sier hun.

Noe mer ønsker ikke Cecilie å si om saken før VM er over.

- Jeg ønsker at hele mitt fokus skal være rettet inn mot det sportslige, og først og fremst kampen mot Ungarn i kveld. Å tenke på, eller snakke om, boka blir helt feil, sier Cecilie.

Antatt i fjor

Boka ble antatt av et større forlag for om lag ett år siden. Forlaget har veiledet Cecilie underveis. Men ingen andre enn Cecilie får legge seg opp i innholdet, eller jentas egen måte å framstille konflikter, gleder og sorger på.

Det blir ingen dagbok. Dagbladet vet at Cecilie skriver tilbakeskuende om oppvekst, treningsmetoder, karriere, prestasjonspress, avskjeden med all håndball og comebacket.

- Boka vil ta for seg alt, sier Bjørnestad, som har lest de fleste kapitlene.

Trolig kommer boka ut på vårparten, rundt jentas egen 25-årsdag (12. mars).

Dagbladet vet at viktige kapitler i boka handler om hva som skjedde i perioden mellom januar 1996 og juli 1997.

Uten forvarsel trakk verdens beste håndballkeeper seg fullstendig tilbake. Til dags dato har Cecilie nektet å dybdekommentere denne fasen av sitt eget liv. I stedet har ryktene fått florere.

Takker Oddvar

I går trente Cecilie Leganger på en del ekstreme øvelser sammen med trener og rådgiver Bjørnestad.

- Han har utviklet alle mine treningsprogrammer. Jeg følger dem slavisk. Hadde det ikke vært for Oddvar Bjørnestad, ville jeg ikke ha stått i mål i dette VM'et, sier Cecilie til Dagbladet.

- Han var også den første som fikk vite at jeg ville legge opp.

- Hva sa han da?

- Han ble lei seg. Men han hadde respekt for min beslutning. Enhver som har hatt det så tøft som jeg har hatt det, trenger en person som Oddvar Bjørnestad å samtale med. Jeg hadde ikke klart meg uten ham.

Sov halvannen time

Natt til i går var ingen god natt for Cecilie Leganger:

- Jeg var veldig gira etter Ukraina-kampen. La meg halv tre, men våknet igjen klokka fire fordi jeg hadde drømt om håndball, forteller Cecilie.

- Får du spille mot Ungarn?

- Jeg blir skuffet dersom jeg ikke får det, smiler verdens beste.

- Går det an å spille to slike knallkamper på rad?

- Det skal mye til. Men jeg skal prøve, lover Cecilie Leganger.

«Jeg hadde ikke klart meguten ham»