Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Usminket sex fra rufsete regissør

HAUGESUND (Dagbladet): Amerikanske Larry Clark ville lage en annerledes tenåringsfilm, og det har han jaggu lykkes med. I «Kids» møter du den usminkede sannhet om hvordan småkriminelle New York-gutter tar møydommen fra rusede småjenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Alle vet at tenåringer har sex, men på film framstilles det bare i ville komedier som ren moro. Fordi min film er realistisk, har folk problemer med å takle den, sier Clark.

«Kids» har vakt sterke følelser og debatt både i USA og andre land. Noen kaller den spekulativ og grisete - andre mener Clark har begått en klassiker.

Nei til Hollywood

Oppstyret har tjent filmen godt, for den vises i alle verdenshjørner - og Clark har allerede mottatt smigrende tilbud om å komme til Hollywood for å lage sin andre spillefilm.

- Det er tøft å si nei til så mange penger, men det har jeg faktisk gjort, sier Clark.

I stedet fortsetter han sitt samarbeid med Harmony Korine - som var 19 år da han skrev manuset til «Kids».

- Jeg levde med gatebarna i tre år før vi startet innspillingen av filmen. Jeg lærte meg å stå på skateboard, brakk noen bein, men fikk til slutt innpass i en verden som ellers er lukket for voksne.

«Sikker sex»

Der fant han blant annet ut at ungguttas definisjon av sikker sex ikke var bruk av kondomer:

- Så lenge de lå med jomfruer, følte de seg sikre på ikke å bli smittet av noe.

«Kids» får 15 års aldersgrense i Norge, noe som tillater 12-åringer inngang sammen med sine foresatte.

- Jeg anbefaler at disse får se filmen. Den kan være et godt grunnlag for foreldre til å snakke ut med barna sine om sex, dop og smitte, sier Clark.