Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Usosialt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Igjen får vi dokumentert den usosiale profilen som regjeringens skattelettelser har. Beregninger Finansdepartementet har utført på spørsmål fra Ap, viser dette til fulle. Tallene omfatter de skattelettelsene som er gitt i denne perioden, og inkluderer også de forslagene som ligger i regjeringens forslag til statsbudsjett. Mens personer med inntekt på 100 000 kroner har fått en skatteskjerpelse på 1610 kroner, får de med inntekt på 2 millioner kroner hele 64 159 kroner i skattelettelse. For dem med gjennomsnittsinntekt utgjør skattelettelsene 2348 kroner. Det er ikke et større beløp enn at de fleste har brukt det opp «før lunsj», for å sitere en tidligere statsminister.

I regjeringens forslag til statsbudsjett er det beregninger over hvordan forslaget for 2005 slår ut for ulike inntektsgrupper. De viser samme profil. Det må bety at regjeringen Bondevik ønsker en skjev profil, og at de som har mye, skal få mer. Det er drøy kost.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media