Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ustoppelig

- Kinesiske myndigheter klarer aldri å knekke Falun Gong-bevegelsen. Den har over 100 millioner tilhengere over hele verden, sier Falun Gong-medlemmet Hong Gu, som nå bor i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I disse dager er det et år siden kinesisk politi slo til mot Falun Gong i Kina og arresterte de fleste av bevegelsens ledere. Deretter ble Falun Gong stemplet som ulovlig og forbudt.

Politiet angrep

Men bevegelsen er fortsatt høyst levende. Kinesisk politi klarer ikke å stoppe tilhengere som demonstrerer for sin rett til å praktisere sine fysiske og åndelige øvelser.

Hver dag i denne uka har bevegelsens tilhengere protestert på Den himmelske freds plass, midt i Beijing. Mellom 100 og 200 demonstranter har demonstrert hver dag. Store politistyrker har overvåket den berømte plassen hele uka og demonstrantene er umiddelbart blitt arrestert og kjørt bort, melder nyhetsbyrået AP.

I den siste tida har kinesiske medier ført en voldsom kampanje mot Falun Gong. Politiet har samtidig overvåket flyplasser, togstasjoner og bussterminaler for å hindre tilhengere i å komme til hovedstaden.

Men likevel har tilhengere hver eneste dag klart å gjennomføre demonstrasjoner på Den himmelske freds plass.

- Torturert i hjel

Da politiet i fjor arresterte lederne i bevegelsen, strømmet det titusenvis av sinte tilhengere til Den himmelske freds plass. Demonstrasjonen den gang var en av de største som noensinne er gjennomført i det kommunistiske Kina.

Falun Gong Falun Gong er en verdensomspennende bevegelse grunnlagt av Li Hongsi for åtte år siden. Tankene er hentet fra buddhisme og taoisme. Fysiske og åndelige øvelser står sentralt.De bruker avansert teknologi for å verve flere tilhengere og har hjemmesider på Internett i Asia, USA, Storbritannia, Canada, Israel og Australia. Myndighetene i Kina har erklært bevegelsen for forbudt.
Falun Gong Falun Gong er en verdensomspennende bevegelse grunnlagt av Li Hongsi for åtte år siden. Tankene er hentet fra buddhisme og taoisme. Fysiske og åndelige øvelser står sentralt.De bruker avansert teknologi for å verve flere tilhengere og har hjemmesider på Internett i Asia, USA, Storbritannia, Canada, Israel og Australia. Myndighetene i Kina har erklært bevegelsen for forbudt. Vis mer
 • Tankene er hentet fra buddhisme og taoisme. Fysiske og åndelige øvelser står sentralt.
 • De bruker avansert teknologi for å verve flere tilhengere og har hjemmesider på Internett i Asia, USA, Storbritannia, Canada, Israel og Australia.
 • Myndighetene i Kina har erklært bevegelsen for forbudt.

  Protestene nå har vært langt mindre i omfang, ikke minst fordi det er svært farlig å være medlem av Falun Gong i dagens Kina. Ifølge nyhetsbyrået AP ble de arresterte demonstrantene denne uke både slått og sparket av politiet.

  I det året bevegelsen har vært forbudt i Kina, har tusenvis av tilhengere blitt fengslet eller sendt til arbeidsleirer.

  Ifølge Den Nordiske Foreningen for Falun Gong er 22 tilhengere av bevegelsen torturert til døde i kinesiske fengsler. Mange av tilhengerne er også tatt ifra arbeid og bolig, mens andre er tvangsinnlagt på mentalsykehus, hevder foreningen.

  - Det tragiske og ironiske ved den voldsomme kampanjen fra kinesiske myndigheters side er at Falun Gong ikke representerer en trussel mot Kommunistpartiet. Vi er ingen politisk bevegelse. Det vi jobber for, gjennom våre øvelser, er en bedre personlig helse og en indre harmoni. Falun Gong er et hjelpemiddel til å takle hverdagen bedre. Andre mål har vi ikke, sier Hong Gu.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media