Usynlige barn

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

110 skolebarn er sporløst borte fra skolene i Oslo, skrev Aftenposten Aften fredag. Skolene har nøyd seg med å melde sakene til politiet som brudd på opplæringsloven, men politiet prioriterer ikke sakene. Barnevernet har ingen samlet plan for problemet, og Barneombudet kritiserer at ingenting blir gjort. Saken er intet mindre enn en skandale og viser storsamfunnets evne til å lukke øynene overfor overgrep mot en av de svakeste gruppene.

Barna opplever et brudd på sine mest grunnleggende rettigheter og står i fare for å falle ut av samfunnet. Så lenge ingen kan redegjøre for hvor de er, er det et åpent spørsmål om vi her bare står overfor et brudd på opplæringsloven. De kan bli offer for hvem som helst, når ingen tar ansvar for dem. Barnevern, skole og politi må snarest komme sammen for å finne barna og i verste fall ta hånd om dem. Dette er ikke et spørsmål om ressurser, men om å innse at vi må ha midler til å løse det moderne samfunnets presserende problemer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer