Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ut av cella

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • 19-åringen som døde i politiarresten i helga, var den tredje som døde i arresten på Hamar siden 1996. Åtte personer som er innbrakt for fyll, er omkommet på glattcelle de siste seks åra i hele landet. Det er med andre ord sterk grunn til å kritisere en ordning der bevisstløse, eller nær bevisstløse personer, settes i fyllearresten i stedet for å bli overført direkte til sykehus. Vi er enige med overlege Hans Olav Fekjær ved Blå Kors Senter som påpeker at en alkoholforgiftning må ses på linje med andre forgiftninger.
  • Bak opprettelsen av fyllearrestene ligger det en lang tradisjon for å kunne fjerne fulle, brysomme og bostedsløse fra gatebildet, med loven i hånd. Avkriminaliseringen av offentlig beruselse var i 1970 begrunnet med at de sosialt utstøtte var en sak for sosialvesenet. I dag er det slik at overdoser, enten forgiftningen skyldes alkohol eller narkotika, er en sak for akuttmedisinen.
Hele Norges coronakart