Ut av Frp uten forklaring

Utbrytere i Ålesund kan snu flertallet i bystyret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fire av Fremskrittspartiets 18 representanter i bystyret i Ålesund har meldt seg ut av partiet. De fire kan vippe flertallet i bystyret fra borgerlig til sosialistisk - hvis de vil. Det parlamentariske problemet foreløpig er at ingen andre enn de fire selv har fått vite hva de vil.

I går mottok lokalpartiet brev om at de fire har meldt seg ut, men uten å gi noen som helst begrunnelse. Sunnmørsposten har forgjeves forsøkt å få de fire til å gi en grunn - Webjørn Brogstad, Arild K. Stensbu, Per Kåre Vestre og Kenneth Nørve.

-Ingen kommentar

Vestre svarer \'ingen kommentar\' på 13 spørsmål fra lokalavisa, blant annet om utmeldelsene dreier seg om sak, om ideologi eller om forholdet til bystyregruppa nestor, stortingsrepresentant Harald Tom Nesvik, som har 18 år bak som Frp-valgt i Ålesund bystyre. Han varsler at de \'kanskje\' vil komme med en redegjørelse i løpet av helgen.

Alle de fire utmeldte var nyvalgt for halvannet år siden.

-Spent på forklaring

Bystyremedlem og leder av Stortingets helse- og omsorgskomite, Harald Tom Nesvik, venter også på den redegjørelsen.

-Jeg er spent på hvilken forklaring de velger, sier Nesvik til Dagbladet.no. Han har ingen følelse av at saken har med hans person å gjøre. Han kan heller ikke se at det har vært spesielle interne politiske stridigheter i Frp\'s bystyregruppe - annet enn plassering av et badeland.

-Men jeg tror ikke utmeldingene får politiske konsekvenser, sier Nesvik.

Ferierende generalsekretær i Fremskrittspartiet, Geir Mo, kjenner ikke til hva som kan være konfliktfylt i Ålesund Frp.

De 33 representantene fra Høyre, Fremskrittspartiet og Tverrpolitisk skaffer flertall for ordfører Arve Tonning (Frp) og varaordfører Knut Fylling (Frp). Den rødgrønne grupperingen har 28 representanter. De fire ex-Frp\'erne møter som uavhengige representanter, og kan i teorien lage 32-29 flertall de rødgrønne.

SPENT Frp-nestor Harald Tom Nesvik i Ålesund bystyre er spent på hvorfor fire bystyrekolleger har meldt seg ut av Frenskrittspartiet.