Ut av koma - inn i ekteskap

STAVANGER (Dagbladet): Plutselig ramlet den sterkt trafikkskadde Stian Østensjø (25) ned fra rullestolen, og samboer Randi Rossebø (25) styrtet til for å hjelpe. - Vil du gifte deg med meg? spurte Stian, som slett ikke falt av stolen, han ville bare gå ned på kne for å fri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I helga giftet de seg i Haugesund, bryllupet ble en fest og ingen er lykkeligere enn Randi og Stian.

Deres framtid ble nær lagt i grus i 1998. Stian frontkolliderte og ble svært alvorlig skadd.

I et halvt år lå han i koma og ble matet gjennom sonde. Alt måtte læres på nytt: tale, bevegelser - framgangen kom sakte. Legene mente at utsiktene for ham var dårlige.

Randi var ung, hun hadde livet foran seg. Mange rådet henne til å finne seg en annen livsledsager, for Stian var lenket til rullestolen og ville ha behov for hjelp livet ut.

Tvilte

- Da alt så mørkest ut, tvilte jeg nok. Men framskrittene kom, og i dag er jeg bare glad, forteller Randi til Dagbladet.

Snart drar ekteparet på bryllupsreise til Karibia. De har kjempet for samlivet sitt, og Randi har tålmodig sett at Stian vender tilbake til livet.

Hun tvang ham til å skru av korken på deodoranten, det tok en halvtime og Stian var totalt utmattet etterpå. Han ville på restaurant, Randi krevde at han måtte slutte å sikle først.

Kjempefornøyd

Slik lærte han møysommelig å mestre nye gjøremål og livet ble bedre for begge.

- Jeg var et vrak etter ulykken, som en baby, sier han til Haugesunds Avis.

Randi er kjempefornøyd med ektemannen sin.

- Han gjør allerede mer i huset enn de fleste menn jeg kjenner. Han snakker slik at de nærmeste forstår ham, men fortsatt må uttalen bli bedre. Han kan gå langsomt - jeg er sikker på at Stian er mannen i mitt liv, sier Randi Rossebø Østensjø.