Ut av LO?

Norsk Kommuneforbund (NKF) skal lage en intensjonsavtale om å danne et nytt storforbund i offentlig sektor. Spørsmålet om det nye forbundet skal være med i LO er åpent. LO kan miste hvert fjerde medlem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Toppene i LOs Norsk kommune forbund Norsk Helse og Sosialforbund skal undertegne en intensjonsavtale om å danne et nytt storforbund i offentlig sektor, skriver Dagens Næringsliv.

Spørsmålet om det nye forbundets forhold til LO er uavklart. Dersom det nye forbundet velger å stå utenfor LO, kan det føre til at LO mister 235.000 medlemmer.

Nestleder Gunhild Johansen i Norsk Kommuneforbund sier til Dagens Næringsliv at LO-medlemskap avgjøres blant annet av hvilken politikk LO legger seg på i forhold til privatisering og offentlig sektor.

Planene om et storforbund ble lagt for to år siden. Nå skal medlemmene kommenterer hovedpunktene i intensjonsavtalen. Den innebærer at det dannes en ny organisasjon med yrkesseksjoner med sterke stillinger i forbundet. Dessuten skal landsmøtene til de to forbundene ta stilling til storforbundet. Det er også storforbundet som skal avgjøre tilknytning til LO.