Ut av skapet - ut av politikken

Guvernør James McGreevey var mot at homofile skal få gifte seg. Nå står han selv fram som homofil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag kveld slapp New Jersey-guvernør James McGreevey en politisk bombe. Han innrømmet både at han er homofil, og at han har hatt et utenomekteskapelig forhold til en annen mann.

McGreevey hadde kona Dina ved sin side da han på en pressekonferanse rolig beskrev kampen mot sin egen seksualitet. Han sa det var en kamp han har kjempet siden han var liten, melder

CNN

.

- Du kommer til et punkt i livet hvor du må se dypt inn i speilet og møte sannheten, selv om den kanskje ikke er slik du vil eller håper å se den, sa McGreevey.

- Min sannhet er at jeg er en homofil amerikaner.

Ber om tilgivelse

Guvernøren ba om familiens tilgivelse da han fortalte om forholdet han hatt til en mann.

- Det var feil. Det var dumt. Det er utilgivelig, sa han.

På grunn av omstendighetene og familien trekker han seg derfor som den ledende politikeren i delstaten. Han vil formelt fratre stillingen i midten av november, og demokratkollega Richard Codey vil ta over til etter valget i november neste år.

McGreevey ønsket ikke å holde forholdet og sin legning skjult, i frykt for at det skulle oppstå rykter som ville skade arbeidet hans som politiker.

47-åringen var ansett som en lovende politiker og ble valgt med klar margin i 2001.

Han gikk tidligere i år mot ordinære ekteskap for homofile. Men McGreevey kritiserte også forslaget om å grunnlovsforby homobryllup og underskrev en partnerskapslov.

BER OM TILGIVELSE:</B> Da guvernør James McGreevey i går sto fram som homofil, hadde han sin kone Dina ved sin side.