OMSTRIDT: Organisasjonen SOS Rasisme har 40 000 medlemmer, men står under sterk innflytelse av maoistbevegelsen Tjen Folket.
Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
OMSTRIDT: Organisasjonen SOS Rasisme har 40 000 medlemmer, men står under sterk innflytelse av maoistbevegelsen Tjen Folket. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

Ut av SOS Rasisme i protest

SV-politiker melder seg ut av SOS Rasisme etter Dagbladets avsløringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Politisk nestleder Eirik Faret Sakariassen i Rogaland SV ønsker ikke lenger å være koblet til SOS Rasisme etter en rekke avsløringer de siste ukene.

ALLE SOS RASISME-SAKENE

— Det var den første organisasjonen jeg meldte meg inn i. Det var her jeg startet mitt politiske engasjement, og dette er en av de viktigste sakene for meg. Men jeg mener at kampen mot rasisme skal kjempes uten vold. Når har vi tillitsvalgte høyt i organisasjonen som mener at makten i Norge skal tas gjennom voldelig revolusjon, sier Faret Sakariassen til Rogalands Avis.

Tette båndAvisen skriver at det er Dagbladets avsløringer om tette bånd mellom den kommunistiske organisasjonen Tjen Folket og SOS Rasisme som var avgjørende for Sakariassen.

I tillegg har han reagert på det økonomiske rotet i organisasjonen. Som Dagbladet har omtalt holdes flere millioner kroner i offentlig støtte tilbake, mens påstander om juks granskes.

— Dette er noe jeg har tenkt en del på i det siste, og jeg har vært mistenksom til hva de holder på med, sier han.

LES OGSÅ: Kodenavn «Joe»