Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ut, det skal de kamerater

LO i strupen på regjeringen 1. mai.

HARDT UT MOT REGJERINGEN:  LO-leder Gerd Kristiansen holder 1. mai-tale på Youngstorget i Oslo i formiddag, en tale hun brukte til å angripe regjeringen som hun mener ikke gjør nok for å bekjempe arbeidsledighet. 
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
HARDT UT MOT REGJERINGEN: LO-leder Gerd Kristiansen holder 1. mai-tale på Youngstorget i Oslo i formiddag, en tale hun brukte til å angripe regjeringen som hun mener ikke gjør nok for å bekjempe arbeidsledighet. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LO-leder Gerd Kristiansen rettet tungt skyts mot regjeringen, som hun mener ikke gjør nok for å bekjempe arbeidsledigheten i Norge, under sin 1. mai-tale på Youngstorget.

- 50 arbeidstakere har mistet jobben hver eneste dag siden Høyre og Frp overtok. Skal 50 nye arbeidstakere miste jobben daglig før høyrepartiene kastes ut av regjeringskontorene? For ut, det skal de, kamerater, sa Kristiansen.

Flere tusen hadde møtt opp til markeringen under parolen «135.000 arbeidsløse - bryt med høyrepolitikken». LO-lederen benyttet anledningen til å varsle at hun vil starte valgkampen fram mot 2017 allerede nå.

- Kamerater, det krever lederskap å lose gjennom motgang. Den evnen mangler dagens statsminister. Derfor starter vi nå den lange valgkampen for et nytt flertall, en ny politikk og en ny regjering, sa Kristiansen

Streik Flere av de streikende hotell- og servicearbeiderne deltok også på markeringen, og streiken var tema for mange av talene.

- Siden 2003 har næringen økt med over 1,5 millioner gjestedøgn, mens lønnen til de hotellansatte har falt fra 85 prosent til 75 prosent av industriarbeiderlønn, sa Dolores Olaussen, hovedtillitsvalgt ved Scandic Helsfyr i Oslo, i sin tale.

- Det blir ikke nok igjen til en anstendig lønn for oss. Hvorfor vil Olav Thon bygge flere hoteller hvis han ikke tjener penger? spurte hun retorisk.

Helikopterulykken Helikopterulykken som krevde 13 menneskeliv utenfor Sotra i Hordaland fredag, satte også sitt preg på markeringen. Kristiansen åpnet sin tale med å oppfordre til ett minutts stillhet for ofrene.

- 1. mai er en dag for glede og kamp, men også en dag for sorg. Jeg vil starte med å minnes våre kamerater som mistet livet på vei fra jobb fredag, sa hun.

Også Karlson Lingwood fra en britisk transportarbeiderforening sa han var berørt av helikopterulykken i sin tale.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart