<strong>GLAD HELE VEIEN UT AV EU:</strong> Bare en time etter at det ble klart at «Brexit» vil skje, sier Nigel Farage at han likevel ikke kan garantere helsevesenet penger som tidligere gikk til EU. Foto: MICHAEL&nbsp;KAPPELER/dpa
GLAD HELE VEIEN UT AV EU: Bare en time etter at det ble klart at «Brexit» vil skje, sier Nigel Farage at han likevel ikke kan garantere helsevesenet penger som tidligere gikk til EU. Foto: MICHAEL KAPPELER/dpa Vis mer

Ut-general Nigel Farage går allerede tilbake på valgløfter

Nekter for å ha lovet 350 millioner pund til britisk helsevesen. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ut-general og partileder i UK Independence Party (UKIP) Nigel Farage, innrømte i dag tidlig i britisk morgenfjernsyn at det var feil av Ut-siden å love velgerne at et «brexit» ville bety 350 millioner pund til det britiske helsevesenet.

I valgkampen har Ut-siden lovet britene et bedre helsevesen og sagt: «La oss gi helsevesenet de 350 millionene som EU tar fra oss hver dag».

<strong>KAMPANJE:</strong> - For 17 år siden ble UKIP ansett som et tulleparti, med et partiprogram for de gale. Nå har 17 millioner stemt for oss, og jeg kunne ikke vært mer fornøyd, sier Farage. Foto: AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS
KAMPANJE: - For 17 år siden ble UKIP ansett som et tulleparti, med et partiprogram for de gale. Nå har 17 millioner stemt for oss, og jeg kunne ikke vært mer fornøyd, sier Farage. Foto: AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS Vis mer

Bare en time etter at det ble klart at «Brexit» vil skje, sa Farage at han likevel ikke kan garantere at dette vil skje, og at han aldri har kommet med et sånt valgløfte i utgangspunktet.

- Jeg har blitt demonisert

Det har i forkant av folkeavstemningen vært spekulert i britiske medier om Ut-sidens påstand om at Storbritannia faktisk betaler 350 millioner pund i uka til EU er riktig.

- Alt jeg har prøvd å gjøre er å fortelle sannheten slik som jeg ser den. For å få oss tilbake til å være en egen nasjon. Jeg har blitt demonisert hver eneste uke, blant annet fordi jeg har våget å snakke om innvandring, forsøkte Farage å forklare i Good Morning Britain.

Tøff kamp for «Brexit»

I går kveld sa han at folk kom til å våkne opp og finne ut at Storbritannia er tilbake til å være et «normalt land med ansvar for egne lover».

Direkte: CNN: Brexit

Farage har i morgentimene sagt til radiokanalen Radio 4 at folkeavstemningen har vært en øvelse i demokrati.

- For 17 år siden ble UKIP ansett som et tulleparti, med et partiprogram for de gale. Nå har 17 millioner stemt for oss, og jeg kunne ikke vært mer fornøyd.

I natt var derimot Farage helt i ekstase:
- Jeg våger nå drømme at dagen gryr for et selvstendig Storbritannia, sa Farage til tilhengerne av UKIP-partiet.

- La dette bli vår uavhengighetsdag, sa han.

Tweeten under viser valgkampbussen til Farage.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer