Ut-generalen i mai: - Et resultat på 52-48 er langt på vei en uoppklart sak

Nigel Farage ville kjempe for ny avstemning dersom «remain»-siden vant med liten margin.

VILLE KJEMPE FOR NY AVSTEMNING: I mai sa Ut-general Nigel Farage at han ville kjempe for en ny folkeavstemning dersom bli-siden vant med liten margin. Foto: NTB Scanpix
VILLE KJEMPE FOR NY AVSTEMNING: I mai sa Ut-general Nigel Farage at han ville kjempe for en ny folkeavstemning dersom bli-siden vant med liten margin. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Husker du da Nigel Farage sa at et resultat på 52-48 burde føre til ny folkeavstemning?», spør den britiske avisa Metro i dag.I et intervju med avisa Mirror sa Nigel Farage, Ut-general og leder i UK Independence Party (UKIP) at han kom til å kjempe for en ny folkeavstemning, dersom bli-siden vant med liten margin.Liten margin ble definert som et 52-48-resultat, av Farage selv.

Resultat på 52-48, men andre vei

- Et resultat på 52-48 er på lang vei en uoppklart sak. Dersom bli-siden vinner med alt fra to tredjedeler til én tredjedel, er saken avsluttet, sa han til Mirror.Det samme gjaldt imidlertid ikke hans egen side, som i dag gikk seirende ut av avstemningen - med nettopp 52 prosent av stemmene.Og Farage var klar i sin tale allerede forrige måned.

- Ja, vi kommer til å vinne! Det jeg ser på som en uendelig negativ klaging fra Cameron sin side, gjør at folk skremmes fra å stemme. Alle disse dommedagstingene, sa han til britiske Mirror.Det ble også bekreftet overfor BBC dagen etter, da de spurte om annonseringen hans av en kamp for en ny avstemning, betød det samme som at han trodde ut-siden kom til å tape.- Jeg tror vi kommer til å vinne. Men dersom det skulle bli et snevert tap, vil det være en stor andel, spesielt innad i Concervative Party, som kommer til å føle at statsministeren ikke har spilt et rettferdig spill. At bli-siden bruker langt mer penger enn ut-siden, og en ergelse kommer til å bygge seg opp dersom vi skulle tape, sa han til BBC.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer