Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ut i felten med mikrofon

Erik Solheim gjør en innsats for skuddsikre skoler i sine nye jobb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Utviklingsminister Erik Solheim går ut i ny jobb i morgen. Han fikk napp på første jobbsøknad.

«Hei, mitt navn er Erik Solheim. Jeg er 51 år og søker jobb i Fredrikstad på OD-dagen. Jeg er lett å samarbeide med og har som regel godt humør».

Det var søknad god nok for distriktsredaktør Ulf Morten Davidsen i NRK Østfold, forteller Fredriksstad Blad.

-Lønnen er det eneste som ikke er klart. For Solheim blir ikke sittende på kantina og drikke kaffe hele dagen. Han skal jobbe for Operasjon Dagsverk-pengene.

Spent

- Planen er klar. Her er vi ikke overbemannet, og dagsvikar Solheim blir nok sendt rett ut på reporterjobb med en tv-fotograf for å lage reportasje om andre som jobber til inntekt for Operasjon Dagsverk torsdag. Vi er spent på om Solheim er like god til å spørre og fortelle som han er god til å prate, sier vaktsjef Jan Henrik Ihlebæk i NRK Østfold til Dagbladet.no.

Årets Operasjon Dagsverk går til et prosjekt utviklingsministeren brenner for, barn og unges oppvekstvilkår i Nepal. 

120.000 elever over hele landet skal gjøre en innsats for Operasjon skuddsikre skoler, som i Redd Barna-regi kan gi utdanningen og skolehverdagen for 60.000 unge i fjellandet Nepal et løft de nærmeste fem årene.

 KJENNER TEMAET:  Utviklingsminster Erik Solheim og Norges ambassadør Tore Toreng på reise i Nepal i mai i år etter våpenhvileavtalen i landet. FOTO: AP/Scanpix.
KJENNER TEMAET: Utviklingsminster Erik Solheim og Norges ambassadør Tore Toreng på reise i Nepal i mai i år etter våpenhvileavtalen i landet. FOTO: AP/Scanpix. Vis mer

30 millioner

Årets Operasjon Dagsverk har som mål å samle inn opp mot 30 millioner kroner.

Utviklingsminister Erik Solheim var i Nepal i mai etter fredsslutningen mellom regjeringshæren og maoistgeriljaen, og Norge støtter flere prosjekter i landet.