Ut med PC-en, Kristin?

Ikke lett å boikotte alle israelske varer. Hjelp oss å hjelpe Kristin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Finansminister Kristin Halvorsen har vakt internasjonal oppsikt med sin boikott av israelske varer. Men hvor fullstendig er boikotten? Israel er et moderne og høyteknoligisk industriland, som leverer langt mer enn Jaffa-appelsiner og «middelhavspoteter», som de heter i grønnsakdisken.

Ta for eksempel Pentium- og Centrino-prossorene til Intel. Dette er to av de absolutt mest brukte prosessorsystemene i moderne PC-er.

Begge er utviklet ved Intels forskingssenter i Haifa i Israel.

Dagbladet.no får opplyst ved regjeringskvartalets IT-avdeling at disse prosessorene brukes i en stor del av departementenes PC-er. Sjansen er stor for at det er et stykke israelsk høyteknologi under pulten til statsråd Halvorsen. Uansett bruker departementene Windows, som delvis er utviklet ved Microsoft sitt utviklingssenter i Haifa. Det er kanskje derfor SV ivrer for Linux?

Hvis finansministeren har hjemmekontor med bredbånd fra Telenor, bør hun sjekke ADSL-modemet sitt. Telenor solgte tidligere israelsk-produserte Orckit-modemer. Den populære chattetjenesten ICQ er også israelsk-utviklet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer