Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ut med seg

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thien Thi Vo bor i Nittedal og er den siste uka blitt kjent gjennom mediene. Hun har fast jobb, hun har bodd her i fem år. Hun har sin søster her, og hun var gift med en vietnameser med norsk statsborgerskap i to år og åtte måneder. For ett år siden døde hennes datter, som var født med hjertefeil et par måneder tidligere. Thien vil gjerne fortsette å være i Norge, der hun klarer seg godt og har slekt og venner. Og ikke minst: der hennes datter er gravlagt. Men utlendingsmyndighetene sier nei.

Hennes ekteskap var fire måneder for kort til å gi grunnlag for varig opphold. Utlendingsnemndas leder Bjørn Vagle, som har avslått søknaden, mener at hun ikke burde gravlagt datteren her i landet, og at hun for øvrig ikke har spesiell tilknytning til riket. Det er samme mann som har vurdert om han selv har gjort en saksbehandlingsfeil. Det har han i egne øyne ikke. Thien skal ut. Rettssikkerhet og humanitet er noe vi i dette landet reserverer for nordmenn.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media