Ut mot abortlov: -­ Slutt å ha sex

Georgia forbyr abort etter at de første hjerteslagene kan registreres. Nå advarer flere mot strengere abortregler i store deler av USA.

REAGERER: Skuespiller Alyssa Milano er mildt sagt ikke fornøyd med den såkalte hjerteslag-loven, som er blitt vedtatt i flere amerikanske delstater. Den vil gjøre abort ulovlig etter første hjerteslag - omkring seks uker ut i svangerskapet. Foto: MediaPunch/REX/NTB Scanpix
REAGERER: Skuespiller Alyssa Milano er mildt sagt ikke fornøyd med den såkalte hjerteslag-loven, som er blitt vedtatt i flere amerikanske delstater. Den vil gjøre abort ulovlig etter første hjerteslag - omkring seks uker ut i svangerskapet. Foto: MediaPunch/REX/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Denne uka signerte Georgia-guvernør Brian Kemp den såkalte hjerteslag-loven.

Den skal settes i verk fra 1. januar neste år og gjør abort ulovlig etter at de første hjerteslagene kan registreres.

Det kan skje når en kvinne er rundt seks uker på vei, ofte lenge før hun selv er klar over at hun er gravid.

- Slutt å ha sex

De nye abortlovene, som også kan bli vedtatt i flere andre delstater, skaper kraftig debatt i USA. En av motstanderne er «Charmed»-skuespiller Alyssa Milano (46).

Den profilerte skuespilleren og metoo-aktivisten satte i helga fyr på USA med en Twitter-melding.

- Våre reproduktive rettigheter blir slettet. Fram til kvinner får kontroll over sine egne kropper, kan vi ikke risikere graviditet. Slå følge med meg ved å slutte å ha sex fram til vi får bestemme over egne kropper. Jeg ber om en sexstreik, skriver Milano.

Hun spiller i disse dager i TV-serien «Insatiable», som spilles inn i Georgia, USAs åttende mest folkerike staten i landet.

- Vi må forstå hvor alvorlig denne situasjonen er i landet. Dette minner folk på at vi har kontroll over egne kropper og hvordan vi bruker dem, utdyper hun overfor nyhetsbyrået AP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer