Ut mot Ap-hets: - Ta dere ei bolle

Ap-lederen slår ring om Masud Gharahkhani, og kaller hetsen mot partiets innvandringspolitiske talsperson fullstendig uakseptabel.

STØTTER MASUD GHARAHKHANI: Ap-leder Jonas Gahr Støre er glad Masud Gharahkhani vil fortsette som innvandringspolitisk talsperson, til tross for hetsen. I dag fikk Støre sin første klipp etter coronakrisa stengte landet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
STØTTER MASUD GHARAHKHANI: Ap-leder Jonas Gahr Støre er glad Masud Gharahkhani vil fortsette som innvandringspolitisk talsperson, til tross for hetsen. I dag fikk Støre sin første klipp etter coronakrisa stengte landet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet fortalte i går at Gharahkhani har blitt kalt «mørk flekk» og «inhuman» av sine egne,

Som følge av tidspress og hetsen har Gharahkhani lenge har vurdert å gi seg som Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talsperson.

Han fortalte i går at han har valgt å fortsette, men tok samtidig et oppgjør med kritikerne på Facebook.

«Onkel Tom»

Gharahkhani får nå støtte av partileder Jonas Gahr Støre.

- Jeg har lenge visst at Masud hadde disse tankene, at ting har vært vanskelig for ham, og jeg har snakket med ham om det flere ganger. Det er trist, fordi han har gjort en fabelaktig jobb med å samle partiet til et kompromiss i en viktig og vanskelig politisk sak, sier Støre til Dagbladet.

Gharahkhani ønsker ikke utdype saken, og viser til sitt opprinnelige Facebook-innlegg.

Mange i Arbeiderpartiet har ment at Gharahkhani og partiet er usolidarisk mot de 7500 mindreårige som for tiden oppholder seg i Moria-leiren på Lesvos.

- Enda verre er det å bli utsatt for karakteristikker av typen «stigetrekker» og «Onkel Tom» - symbolet på underkastelse for den hvite mann, skriver i innlegget som ble pubsliert lørdag kveld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer