Bompenger i Bergen

Ut mot bompenge-kritikken: - Blank løgn

Byrådslederen i Bergen mener at lokal finansiering vil tilsi bompenger. Samferdselsministeren er uenig.

UENIG: Samferdselsminister Jon Georg Dale mener Bergen kommune og fylkeskommunen burde klare å finne midler til bybanen på en annen måte enn å kreve bompenger. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
UENIG: Samferdselsminister Jon Georg Dale mener Bergen kommune og fylkeskommunen burde klare å finne midler til bybanen på en annen måte enn å kreve bompenger. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det har vokst fram et bompengeopprør i Bergen, og i et intervju med Dagbladet forteller byrådsleder Roger Valhammer (Ap) at mange er opprørt og frustrerte.

I intervjuet hevder byrådslederen at samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) krevde et vedtak om lokal bompengefinansiering på 50 prosent for i det hele tatt å snakke med bergenserne om byvekstavtalen.

Det reagerer Dale sterkt på, som sier til Dagbladet at dette ikke bare er en faktafeil:

- Jeg opplever at det er et forsøk på å skyve fra seg ansvaret.

Krangler om regninga

Konflikten bunner i utbyggingen av bybanen i Bergen. Staten tar halvparten av regninga, mens den andre halvparten må finansieres lokalt.

Valhammer mener at bompenger er den eneste muligheten så lenge det ikke er på plass noe system for veiprising. Dale mener at kommunen og fylkeskommunen kunne gravd i sine egne lommer for å finne pengene.

- Det betyr ikke at bompenger skal benyttes. Kommunen er fri til å bevilge penger. Jeg har ikke krevd en krone i bompenger, sier han og fortsetter:

- Staten avlaster Bergens finansiering med milliarder av kroner. Hvis vi klarer å kutte kostnader og redusere omfanget på prosjektet, kan vi også redusere bompengene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer