Ut mot cola-test av coronaviruset

En østerriksk politiker testet colaen sin for antistoffer mot coronaviruset på talerstolen i parlamentet og fikk positivt svar. Nå advarer selskapet bak testen at den er utført feil.

TESTER COLAEN: Parlamentsmedlemmet Michael Schnedlitz utførte en antistoff-test av colaen sin for coronaviruset og fikk positivt svar. Videoen gå sin seiersgang i sosiale medier. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et parlamentsmedlem i Østerrike gjennomførte nylig en hurtigtest av antistoffer for coronaviruset i et colaglass fra talerstolen i landets parlament.

Resultatet av testen viser at coca-colaen har antistoffer mot coronaviruset, og stuntet skal ha vært gjort for å vise at regjeringens satsing på disse testene er feilslåtte.

Klippet går sin seiersgang i sosiale medier, men både faktasjekkere og selskapet som står bak testene mener det er begått en feil av politikeren.

- Verdiløse

Politikeren som utførte testen er Michael Schnedlitz, som representerer det høyreorienterte partiet Freiheitliche Partei Österreichs.

Klippet av ham som utfører testen i parlamentet, er delt på hans egen Facebook-side. Der skriver han at dette viser at testene er verdiløse og at innkjøpet av disse testene derfor er sløsing med innbyggernes skattepenger.

I andre innlegg på Instagram er et bilde av ham på talerstolen delt sammen med påstand om at regjeringens coronatester ikke fungerer, uten å spesifisere ytterligere.

Flere av disse er kontoer som jevnlig publiserer innhold som er kritiske til coronapandemien og verdens håndtering av den.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer