Ap's landsmøte

Ut mot Erna

Ap-lederen klinker til med et rekordtidlig valgløfte, og taler direkte til landsmøtet klokka 10. Den store krangelen om rusreform hopper Støre likevel bukk over i dag.

LANDSMØTE: Ap-leder Jonas Gahr Støre gikk hardt ut mot høyresideparitene i sin tale til Arbeiderpartiets landsmøte. Video; Arbeiderpartiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Arbeiderpartiet er i medvind på målinger. Senterpartiet er tydelig distansert i egen blokk, og Støre nærmer seg Erna Solberg i popularitet på enkeltmålinger.

Når partiet startet sitt landsmøte i dag er rusreform den store konfliktsaken. Dagbladet erfarte tidlig at partiet kommer til å si nei. Dermed er regjeringens prestisjetunge rusreform trolig død, selv om sterke krefter i Ap støtter reformen.

Det er spørsmålet om å avkriminalisere mindre mengder narkotika funnet på person som er stridens kjerne. Her er Ap delt, hvor brorparten ikke støtter avkriminaliseringen regjeringen har lagt opp til.

Følg Støres tale direkte i DBTV øverst i artikkelen fra klokka 10!

Glefser mot Erna

Støre går rett i strupen på Erna Solberg.

- Høyrepartiene har virkelig vist sitt sanne jeg. De sa nei til krav om at krisepenger bare skal gå til seriøse bedrifter. Nei til bonusnekt og utbyttefrys for bedrifter som får krisehjelp av samfunnet. Nei til feriepenger for arbeidsledige, sier Ap-lederen i talen.

- Og hver gang og ved hver anledning: et helhjertet ja til kutt i formuesskatten – til tross for at aksjekursene har nådd nye høyder under denne krisen. Det er et tydelig svar på hvem som kommer først for Høyre, legger han til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer