Ut mot Ernas naziutspill

Erna Solbergs utspill om svenske nynazister i Norge falt ikke i god jord hos Sveriges energiminister Anders Ygeman.

KRITISERES: Sveriges energiminister, Anders Ygeman, reagerer på Erna Solbergs kommentarer om at svenske nynazister kommer til Norge. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KRITISERES: Sveriges energiminister, Anders Ygeman, reagerer på Erna Solbergs kommentarer om at svenske nynazister kommer til Norge. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Som følge av terrorangrepet i Bærum varslet statsminister Erna Solberg sikkerhetstiltak i Norge, og foreslo samtidig et nordisk samarbeid i kampen mot høyreekstremisme.

Samtidig trakk hun fram at svenske nynazister deltar i demonstrasjoner i Norge.

- Når nynazister marsjerer i norske gater, både i Fredrikstad og i Kristiansand, er det veldig mye svensk å høre. Deres nynazister forsøker også å organisere seg i nabolandene, sa hun på en pressekonferanse mandag formiddag, ifølge Aftenposten.

- Kommer folk fra Sverige

Videre ble Solberg spurt om hvorfor hun trakk fram Sverige.

- Sverige har hatt de største og mest organiserte gruppene i Norden knyttet til dette. Vi har sett at av dem som har kommet for å demonstrere, er det noen lokale, og så kommer det folk fra Sverige, sa hun og tilføyet:

- Det er for å forsøke å løfte opp og organisere seg i nabolandene. Da er det viktig å skape motstandsdyktighet i Norge.

Reagerer

Kommentarene fikk Sveriges energiminister, Anders Ygeman (S), til å reagere.

- Gjerne et norsk-svensk samarbeid, men regjerer man med Frp og utnevner Sylvi Listhaug til minister to ganger, så skal man kanskje se seg selv i speilet før man ser over grensa, skriver han i en kritisk Twitter-melding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer