Koronakommisjonen

Ut mot FHI

Helsedirektør Bjørn Guldvog mener direktoratet har holdt stien ren - men at FHI kan ha tråkket utenfor mandatet sitt under pandemien. - Uklarheter der roller og ansvar er beskrevet, svarer avdelingsdirektør Line Vold i FHI.

KRITIKK: Helsedirektør i Helsedirektoratet sier at FHI tråkket utenfor sitt mandat. Reporter: Johannes Fjeld Video: Christian Roth Christensen, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Ansvarsdelingen mellom Helse- og omsorgsdepartementet, Helsedirektoratet og FHI har framstått som uklar under håndteringen av pandemien.

Det sier Stener Kvinnsland, leder for Koronakommisjonen, i oppsummeringen av kommisjonens dom over Norges håndtering av pandemien.

Helsedirektør Bjørn Guldvog, på sin side, opplever ikke at Helsedirektoratets rolle har vært utydelig definert. Han møter pressen onsdag ettermiddag, etter at kommisjonen har lagt fram sin rapport.

- Jeg opplever at rollen vår har vært tydelig definert, og jeg tror nok også at rolleproblematikken ikke har vært så alvorlig for oss som jeg opplever at den kanskje har vært for FHI, sier han til Dagbladet.

- Hvordan opplever du at den har vært problematisk for FHI?

- Det er som kommisjonen skriver, at de har gått inn på myndighetsområde i større grad enn det planverket og regelverket legger til grunn. Det har nok vært en oppfatning blant en del av miljøet i instituttet at de har hatt en bredere myndighetsrolle enn vi har ment. Det har vært noe av bakgrunnen for de vanskelige vurderingene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer