Langer ut mot Trump-advokat:

Ut mot Giuliani: - Objektiviserte meg

Donald Trumps advokat Rudy Giuliani mimret om golf og en avdød konservativ radiolegende da han og Steve Bannon spøkte om trusene til golferen Michelle Wie. Nå langer Wie og forbundet ut.

UT MOT GIULIANI: Michelle Wie langer ut mot Donald Trumps tidligere advokat Rudy Giuliani etter at han fortalte en historie om trusene hennes. Foto: AP / NTB
UT MOT GIULIANI: Michelle Wie langer ut mot Donald Trumps tidligere advokat Rudy Giuliani etter at han fortalte en historie om trusene hennes. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var duket for en mimrespesial da Donald Trumps tidligere sjefideolog Steve Bannon inviterte Trumps tidligere advokat Rudy Giuliani til podkasten «Steve Bannon's War Room» torsdag.

Sammen skulle Bannon og Giuliani minnes Rush Limbaugh, den konservative amerikanske radiolegenden som døde onsdag.

Limbaugh var en svært innflytelsesrik radiovert, og var godt plassert ute til høyre på den amerikanske politiske aksen. I sine siste leveår var Limbaugh også en sterk tilhenger av Trump.

Og med troikaen Bannon, Giuliani og Limbaugh - sistnevnte i alle fall i ånden - i studio, ble det etter hvert bråk, skriver The Guardian.

RIVES: Trump Plaza Casino i Atlantic City ble revet etter å ha gått konkurs i 2014. En annen investor kjøpte bygget i 2016. Se sprengingen her. Video: AP Vis mer

- Er det OK?

Én av mange historier Giuliani fortalte om Limbaugh, har siden torsdag fått krass kritikk og anklages for å være sexistisk.

Historien har nemlig en annen hovedperson: Den profesjonelle golfspilleren Michelle Wie, som i en årrekke har konkurrert i LPGA-touren.

Giulianis historie stammer fra 2014, samme året Wie vant U.S. Open for første og foreløpige siste gang. Giuliani og Limbaugh deltok i en veldedighetsturnering, hvor også Wie deltok.

Limbaugh skal ha klaget til Giuliani om at det var så mange fotografer som fulgte etter dem, og la skylda på Giuliani. Giuliani skal så ha svart at fotografene trolig var der for å ta bilder av Wie.

FORVIRRET: Trumps forsvarsadvokat forstår ikke hvorfor senatet ler av ham. Reporter: Agusta Magnusdottir. Video: AP. Vis mer

- Jeg sa: «Rush, de er ikke her for meg, de er ikke her for meg. De er her for trusene hennes.»

Tidligere i podkasten utdypet Giuliani.

- På greenen står Michelle Wie og gjør seg klar til å putte. Michelle Wie er nydelig. Hun er seks fot (182 cm) og har en rar puttestilling. Hun bøyer seg hele veien over. Og trusene henne synes. Og pressen ble gale. De prøvde å ta bilder av trusene hennes, sa Giuliani.

Etter at han hadde fortalt historien, henvendte Giuliani seg til Bannon, og spurte retorisk:

- Er det OK å fortelle den vitsen?

ALVORLIG: Tirsdag 9. februar startet riksrettssaken mot Donald Trump, hvor demokratene startet med å vise rystende opptak fra stormingen av Kongressen. Video: AP Vis mer

Ut mot Giuliani

Nei, er svaret fra både Wie og USAs nasjonale golfforbund (USGA). Wie gikk ikke bare ut mot Giuliani, hun langet ut mot ham.

I et innlegg på Twitter, skriver Wie følgende:

«Det som burde diskuteres er elitenivået kvinner spiller på, ikke hvilke klær vi bruker eller hvordan vi ser ut. Min puttestilling fra seks år siden var designet for å forbedre puttingen min, ikke som en invitasjon til å se opp skjørtet mitt!», skrev Wie.

Som mange andre eldre amerikanere har gjort før ham, har USAs tidligere president Donald Trump flyttet til Florida for å tilbringe sin pensjonisttilværelse i solskinnsstaten. Reportere: Jesper Nordahl Finsveen og Vegard Kvaale. Vis mer

Wie nevnte aldri Giuliani med navn, men det var tydelig hvem hun siktet til i innleggets innledning:

«Det er opprørende å høre denne høyst upassende historien bli delt på en podkast av en offentlig person, som henviser til 'trusene' mine da jeg spilte en veldedighetsturnering. Det denne personen burde ha husket fra den dagen, er at jeg spilte en 64-runde og slo hver eneste mannlige golfspiller på banen, og ledet laget mitt til seier. Jeg gremmes over å tenke på at han smilte til meg og skrøt av spillet mitt, mens han objektiviserte meg og henviste til 'trusene' mine bak min rygg hele dagen.»

Dagen etter fulgte golfforbundet USGA etter og gikk ut med en støtteerklæring til Wie.

«Sexisme har ingen plass i golf eller i livet. Vi er alltid i ditt hjørne», skrev forbundet på Twitter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer