Putins helse

Ut mot kreftrykter

Putins legeteam og helseregime har ført til rykter om at Russlands president har kreft. Nå går talsmannen hans ut mot ryktene.

RYKTER: Etter å ha vært sporløst forsvunnet i nesten to uker, dukket plutselig Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu opp under et møte med Vladimir Putin. Video: Telegram/AP/Russia24/Twitter. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En rapport fra det russiske uavhengige mediet Proekt har fredag vekket stor oppsikt.

Der kommer det blant annet fram at Putin konstant skal være fulgt av legen Jevgenji Selivanov, som er kreftekspert på sentralsykehuset i Moskva. Ifølge rapporten skal han ha fløyet til Putins feriehus i Sotsji 35 ganger.

Legen er både ekspert på kreft i skjoldbruskkjertelen og kirurgisk behandling av eldre pasienter med denne kreftformen.

«Kremls hemmeligheter»

«Vi lovet å avsløre Kremls hemmeligheter. Selvfølgelig snakker vi om helsa til Vladimir Putin», skriver de i rapporten.

Rapporten avslører også flere leger som skal ha reist med Putin på turer rundt omkring. En annen av legene er hjernekirurg.

Ifølge rapportene skal også Putin ha engasjert seg i temaet skjoldbruskkjertelkreft offentlig. Den russiske presidenten fyller 70 år i oktober.

Nå går Putins nærmeste talsperson Dmitrij Peskov ut og avkrefter saken, ifølge den tidligere sjefredaktøren i den anerkjente radiokanalen Ekho Moskvy, Alexej Venediktov.- Forstår jeg det riktig at Vladimir Putin ikke har kreft?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer