Amineh Kakabaveh

Ut mot Norge:
- Naive og feige

Amineh Kakabaveh, som mener hun er på Erdogans Nato-relaterte «terroristliste», langer ut mot Norge for å være for snill med Tyrkias president: - Skremmer meg, sier den svenske politikeren til Dagbladet.

«TERRORLISTET»: Det skremmer den svenske politikeren Amineh Kakabaveh at Sverige og andre land er villige til å forhandle med Tyrkia. Hun hevder hun selv er svartelistet av president Erdogan. Foto: Noella Johansson / AFP
«TERRORLISTET»: Det skremmer den svenske politikeren Amineh Kakabaveh at Sverige og andre land er villige til å forhandle med Tyrkia. Hun hevder hun selv er svartelistet av president Erdogan. Foto: Noella Johansson / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- De nordiske landene, inkludert Norge, er naive og feige. Alle bøyer seg for Erdogan, og slik har han hele Europa i sine hender, sier den svenske politikeren Amineh Kakabaveh på telefon til Dagbladet.

Forrige uke nådde hun overskriftene i hele Sverige, etter at Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan erklærte at han ikke ville støtte Sveriges Nato-medlemskap.

Erdogan hevder at Sverige har terrorister som folkevalgte, og landet at støtter militante kurdere.

Kakabaveh, som selv er av kurdisk herkomst og født i Iran, er sikker på at hun er en av dem Erdogan har «svartelistet» i forbindelse med Nato-spørsmålet.

- Jeg er på lista hans, sier den partiløse politikeren kontant og fortsetter:

- Selv om jeg aldri har vært i en åpen kamp mot Tyrkia, har jeg vært i en demokratisk kamp for menneskerettigheter og kvinners rettigheter. For Erdogan er både kvinner og kurdere fiender.

Nå har hun en klokkeklar beskjed til både Norge og den norske Nato-sjefen, Jens Stoltenberg.

Krever utlevering

Onsdag ble det klart at Tyrkia har blokkert første trinn i den formelle Nato-prosessen for å innlemme Sverige og Finland i forsvarsalliansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.