Innstrammingen i NAV-regelverket:

Ut mot nye NAV-regler: - Full krise for de det gjelder

SV-lederen langer ut mot regjeringens innstramming av NAV-regelverket: - Brutal politikk som rammer mange.

ØNSKER REVERSERING: SV- leder Audun Lysbakken har lagt inn forslag i Stortinget om at innstrammingen av AAP-regelverket reverseres. Foto: NTB Scanpix
ØNSKER REVERSERING: SV- leder Audun Lysbakken har lagt inn forslag i Stortinget om at innstrammingen av AAP-regelverket reverseres. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag skrev Dagbladet om Elin Marie Jahren (40) som frykter å måtte selge huset etter å ha blitt rammet av innstramminger i NAV-regelverket.

Innstrammingene, som ble iverksatt 1. januar 2018, betyr et kortere løp på arbeidsavklaringspenger (AAP) - fra fire til tre år. I tillegg er vilkårene for å få utvidet perioden innskrenket og forlengelse av stønaden kan bare gis i to år.

Jahren og sønnen på 9 år lever nå på til sammen 16 500 kroner i stønader i måneden. Jahren, som i fire år har jobbet for å komme seg tilbake til arbeidslivet i samråd med NAV, mistet stønaden etter å ha nådd maksgrensa for AAP i fjor. Hun føler at hun blir urettmessig rammet av det nye regelverket.

Settes på bar bakke

- Det er en sterk historie og dessverre en av mange. Vi er i kontakt med mange som rammes av de brutale endringene i regelverket for arbeidsavklaringspenger. Dette viser at Siv Jensen er en bløffmaker når hun prøver å få fattigdomsdebatten til å handle om innvandring. Hun fører selv en brutal politikk som rammer mange, sier SV-leder Audun Lysbakken til Dagbladet.

Lysbakken mener regjeringen har tatt en snarvei ved å endre i regelverket for arbeidsavklaringspenger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer