Ut mot ordføreren: - Forferdelig

I går kveld gikk Erna Solberg ut og beklaget Statsministerens kontors innblanding i Molde-uttalelsen. Tidligere varaordfører i Molde, Sidsel Rykhus, mener det er på høy tid at Moldes ordfører gjør det samme.

LEGG DEG FLAT: Tidligere vararordfører Sidsel Rykhus har samarbeidet nært med Moldes ordfører Torgeir Dahl i en årrekke. Hun mener utspillet om Olslos koronahåndtering er usmakelig. Video: Ingunn Dorholt / Lars E. Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MOLDE (Dagbladet): - Jeg synes dette har vært helt forferdelig.

Det sier tidligere varaordfører i Molde, Sidsel Rykhus (Ap), om de siste dagene etter at Molde-ordfører Torgeir Dahl (H) gikk ut mot Raymond Johansen og Oslos coronahåndtering.

Etter flere dagers påtrykk, gikk Erna Solberg i går ut med en beklagelse. Det mener Rykhus det er på høy tid at Dahl også gjør.

- Verre og verre

Rykhus forteller til Dagbladet at hun våknet opp til flere meldinger fra venner og bekjente i Oslo-området søndag morgen, etter at ordførerens utspill ble frontet i VG.

- Først tenkte jeg at han bare hadde skutt fra hofta igjen. Vi er begge to litt sånn at vi kan gjøre det, og derfor tenkte jeg at han raskt ville komme til å rette opp i det han hadde sagt, eller beklage uttalelsene. Men det har jo ikke skjedd. Det ble bare verre og verre, sier Rykhus.

Dagbladet møter den tidligere varaordføreren i hennes nykjøpte Fargerike-butikk i Molde. Selv om hun fortsatt sitter i formannskapet og kommunestyret ut perioden, anser hun seg i stor grad ferdig med politikk og har nå tatt fatt på helt andre oppgaver som butikkeier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer