Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ut mot øst-vest-myter på landsmøteåpningen

Høyre-ordfører Fabian Stang mener han selv er det beste beviset på at folk på Oslo vest ikke er penere enn de i øst.

IKKE SÅ PEN VESTKANTMANN?: Ordfører Fabian Stang mener det er tull at folk på vestkanten av Oslo er penest, og bruker seg selv som bevis. Foto : Sigurd Fandango/Dagblader
IKKE SÅ PEN VESTKANTMANN?: Ordfører Fabian Stang mener det er tull at folk på vestkanten av Oslo er penest, og bruker seg selv som bevis. Foto : Sigurd Fandango/Dagblader Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslos ordfører Fabian Stang brukte landsmøteåpningen til å gå hardt ut mot dem som vil dyrke forskjellene, framfor å finne løsninger på integreringsproblemene. Dette kan oppfattes som et lite spark til Fremskrittspartiet, som profilerer seg på innvandringsskepsis og motstand mot et flerkulturelt samfunn.

At folk skulle være penere på Oslo vest enn i øst, slik en forsker ifølge Dagsavisen har sagt,  mener han er det rene, skjære tull.

- Jeg bor på Frogner, og må være det beste beviset på at det ikke er sant, sa en selvironisk Stang fra talerstolen.

Han fortalte også at han nettopp har vært på besøk i Groruddalen, og at det også der finnes folk som tar høyere studier. Selv hadde han møtt to tyrkiske jenter.

-De leste statsvitenskap på Blindern, fortalte Stang, til humring fra salen.

Nå er landsmøtet i gang, med vise- og allsang, og straks skal Erna Solberg tale.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media