Taiwan

Ut mot plan: - Surrealistisk

Leder av represenantenes hus i USA, Nancy Pelosi, planlegger visstnok en tur til Taiwan. Det skjønner russerne svært lite av.

- FARLIG: Talsperson Maria Zakharova i det russiske utenriksdepartementet skjønner lite av Pelosis planer om å besøke Taiwan. Foto: Russisk UD / AP / NTB
- FARLIG: Talsperson Maria Zakharova i det russiske utenriksdepartementet skjønner lite av Pelosis planer om å besøke Taiwan. Foto: Russisk UD / AP / NTB Vis mer
Publisert

- På den ene siden har jeg lyst til å kalle Pelosis flyvninger for farlig, militærpolitisk eventyrlyst.

Det skriver talsperson Maria Zakharova i det russiske utenriksdepartementet på Telegram. Hun henviser til speaker Nancy Pelosis påståtte planer om å dra til Taiwan.

- På den andre siden er det forskjell på hva som skjer i drømmer og i virkeligheten. Alt som skjer i amerikansk politikk er så mangelfullt og surrealistisk, sier Zakharova videre.

Langer ut ofte

I løpet av krigen i Ukraina har Zakharova en rekke ganger gått til frontalangrep på USA, Nato og Vesten for håndteringen av krigen.

Nå benytter hun sjansen igjen til å virkelig lange ut mot USA.

- Kompassnåla snurrer som en gal. All tilknytning til virkeligheten er borte for godt. Alle visjoner er skutt ned. Atomisbryteren som engang var «Det hvite hus» er for lengst skylt opp på en sandstrand, skriver Zakharova.

SPENNING: Taiwans pågående militærøvelse har ført til ytterligere spenning mellom Kina og USA og Taiwan på den andre siden. Video: NTB/AP Vis mer

- Ikke lek med ilden

Spenningene mellom Kina og USA er for tiden svært høye, og spekulasjonene om turen til Taiwan begynte kort tid etter at hun offentliggjorde planene om å dra på overraskelsestur til Asia.

Kina anerkjenner ikke Taiwan som et land, og mener at det er en del av Kina. Kina har sagt at de «ikke utelukker vold» for å overta områdene igjen.

Kinas president Xi Jinping advarte torsdag Joe Biden mot å «leke med ilden» i Taiwan. Lørdag gjennomførte Kina en større militærøvelse rett overfor Taiwan.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer