Ut mot Raymond

Ap-toppene slenger med leppa mot hverandre. Helseminister Ingvild Kjerkol kaller byrådsleder Raymond Johansen «tabloid» etter at han stilte kritiske spørsmål om skjenkestoppen.

SVARER PÅ KRITIKK: Helseminister Ingvild Kjerkol likte ikke partifellens utfall i pressen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SVARER PÅ KRITIKK: Helseminister Ingvild Kjerkol likte ikke partifellens utfall i pressen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
LES ALT OM CORONA

- Det var en veldig tabloid framstilling fra min gode partivenn Raymond Johansen, sier helseministeren til NRK radio i morgentimene fredag.

Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) krevde i går svar fra partifelle Ingvild Kjerkol (Ap) og helsetoppene om intensivkapasitet og press på helsevesenet.

- Er sykehuskapasiteten faktisk så presset at vi må holde flere titalls tusen i en bransje – restaurantene og utelivet – borte fra arbeidsplassene sine?, var et av spørsmålene Johansen stilte i VG.

- Stor usikkerhet

Helseminister Kjerkol forklarer nå, via pressen, hvorfor Raymond Johansen må vente litt til før han får svar rundt tiltakene.

NYE TILTAK: Dette bekymrer helseminister Ingvild Kjerkol når de nye tiltakene innføres. Foto: Magnus Paus / Reporter: Jesper Nordahl Finsveen Vis mer

Hun forklarer at byrådsleder Johansen må forstå situasjonen bedre før han uttaler seg.

- Beslutningene rundt skjenkestopp, som Raymond peker på, ble tatt på et tidspunkt det hersket stor usikkerhet rundt omikronvarianten av viruset og hvordan framtida så ut. Vi har jo nå en vurdering nå om vi skal lette på skjenkestoppen. Den gjøres av fagfolk, sier Kjerkol videre.

De nåværende tiltakene løper ut neste fredag, og det er et betydelig politisk press på regjeringen om å lette på skjenkestoppen som rammer serveringsbransjen hardt.

Raymonds helsetjeneste

Raymond Johansen la i går til at han har fått uklare og intetsigende svar fra helsetoppene på dette spørsmålet.

Johansen stilte også spørsmål ved hvorfor det er nødvendig å stenge ned deler av samfunnet når en så liten del av sykehuskapasiteten er i bruk til koronapasienter.

- Tiltakene våre gjelder også kommunehelsetjenesten, som Raymond Johansen selv har ansvar for i Oslo, og vi vil unngå at det blir overbelastning også i kommunene, sier Kjerkol videre som svar på kritikken fra byrådslederen i hovedstaden.

Torsdag var det 295 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge, hvorav 91 lå på intensivavdeling, ifølge NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer