Ut mot Raymond

Ap-toppene slenger med leppa mot hverandre. Helseminister Ingvild Kjerkol kaller byrådsleder Raymond Johansen «tabloid» etter at han stilte kritiske spørsmål om skjenkestoppen.

SVARER PÅ KRITIKK: Helseminister Ingvild Kjerkol likte ikke partifellens utfall i pressen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SVARER PÅ KRITIKK: Helseminister Ingvild Kjerkol likte ikke partifellens utfall i pressen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det var en veldig tabloid framstilling fra min gode partivenn Raymond Johansen, sier helseministeren til NRK radio i morgentimene fredag.

Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) krevde i går svar fra partifelle Ingvild Kjerkol (Ap) og helsetoppene om intensivkapasitet og press på helsevesenet.

- Er sykehuskapasiteten faktisk så presset at vi må holde flere titalls tusen i en bransje – restaurantene og utelivet – borte fra arbeidsplassene sine?, var et av spørsmålene Johansen stilte i VG.

- Stor usikkerhet

Helseminister Kjerkol forklarer nå, via pressen, hvorfor Raymond Johansen må vente litt til før han får svar rundt tiltakene.

Hun forklarer at byrådsleder Johansen må forstå situasjonen bedre før han uttaler seg.

- Beslutningene rundt skjenkestopp, som Raymond peker på, ble tatt på et tidspunkt det hersket stor usikkerhet rundt omikronvarianten av viruset og hvordan framtida så ut. Vi har jo nå en vurdering nå om vi skal lette på skjenkestoppen. Den gjøres av fagfolk, sier Kjerkol videre.

De nåværende tiltakene løper ut neste fredag, og det er et betydelig politisk press på regjeringen om å lette på skjenkestoppen som rammer serveringsbransjen hardt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.