«Drapet i Holmenkollen»

Ut mot Riksadvokaten: - Dramatisk

Høyesterettsadvokat Jonas W. Myhre mener påtalemyndigheten brøt uskyldspresumpsjonen i dokumentarserien «Drapet i Holmenkollen».

TRUE CRIME: Dokumentarserien «Drapet i Holmenkollen» tar for seg en 45 år gammel, uløst drapsgåte. Video: TVNorge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

24. april 1974 ble den danskfødte diplomatfruen Anni Nielsen Iranzo (31) funnet brutalt drept i sitt hjem i Holmenkollen i Oslo.

Det var ektemannen, fungerende ambassadør ved den spanske ambassaden i Oslo, Enrique Iranzo, som var først på åstedet. Omgivelsene bar preg av at Anni hadde kjempet en voldsom kamp for sitt liv.

Ekteparets fire år gamle datter, Maria, var eneste vitne til drapet som har forblitt uløst.

I fjor ble true crime-serien «Drapet i Holmenkollen» sendt på TV Norge. Serien tok for seg Marias jakt på sannheten. Det er produksjonsselskapet Monster som står bak serien, som fikk terningkast fem i Dagbladet.

Gjennom arbeidet med serien ble det avdekket flere interessante og oppsiktsvekkende funn. Ferske DNA-analyser ble gjort - som ikke matcher med kvinnen som var tiltalt i nærmere 25 år, Minna Thompson. Hun har hele tida hevdet sin uskyld.

- Bryter med uskyldspresumpsjonen

Thompson, som var en av ektemannens kjærester, befant seg i Oslo uka drapet fant sted. Høyesterettsadvokat Jonas W. Myhre var oppnevnt som forsvarer. Hun ble tiltalt for drapet 11. juni 1975, men det ble aldri gjennomført noen hovedforhandling i saken. I dag er drapssaken foreldet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer