Mops

Ut mot Ruter-mops

- Kan styrke oppfatningen om at et slikt utseende er søtt og naturlig.

MOPS: På Jernbanetorget T-banestasjon kan man finne denne reklameplakaten for Ruter. Bildet er tatt i mai i år. Foto: Tommy Myran
MOPS: På Jernbanetorget T-banestasjon kan man finne denne reklameplakaten for Ruter. Bildet er tatt i mai i år. Foto: Tommy Myran Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mops er den lille hunden kjent for sin rynkete hud, flate nese og store øyne. Noen synes kanskje dette er sjarmerende trekk, men sannheten er at svært mange hunder av denne rasen sliter med alvorlige helseplager grunnet ekstrem avl.

- Vi er forferdet over antallet mops som sliter med å puste, og må opereres for arvelige skavanker bare for å få akseptabel livskvalitet, sier Åshild Roaldset, veterinær og daglig leder i Dyrebeskyttelsen Norge, til Dagbladet.

Veterinæren er derfor svært kritisk til at Ruter bruker denne rasen i markedsføring.

- Det kan bidra til å skape aksept for et så ekstremt utseende, mener hun.

- Hjerteskjærende

- Hunder kan ikke si fra selv. De kan ikke si at de har vondt i hodet fordi de ikke får puste. Derfor er det veterinærenes plikt å tale dyrenes sak og gjøre reklamebransjen, forbrukerne og oppdrettere bevisst på dette, sier Torill Moseng, president i Den norske veterinærforening, til Dagbladet.

- Vi får daglig inn dyr som er syke grunnet uetisk avl, og det skjærer i veterinærhjertet. Det er ikke etisk riktig å skape dyr fordi vi synes de er søte, når de har det forferdelig. Dyr skal ha det bra, og må avles slik at de har god funksjon, fortsetter hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer