Boris Johnson

Ut mot ryktene etter bisarr tale

En talsperson for Downing Street forsvarer den britiske statsministeren etter en mye omtalt tale.

GIKK BRA: Storbritannias statsminister Boris Johnson vekker oppsikt etter denne spesielle talen. VIDEO: AP/SKYNEWS Vis mer
Publisert

Mandag kveld holdt Storbritannias statsminister, Boris Johnson, en oppsiktsvekkende tale.

Etter talen skrev The Guardian at det er voksende frykt innad i Det konservative partiet for Johnsons kompetanse. Han blir ifølge avisa beskyldt for å «miste grepet» om politikken.

En rekke sentralt plasserte torier uttaler at de er bekymret over partilederen og statsministeren etter talen, ifølge avisa.

Talen ble omtalt av en rekke store medier, i tillegg til The Guardian; CNN, Sky News, Washington Post, Bloomberg og BBC.

TALE: Storbritannias statsminister, Boris Johnson, holdt mandag en tale under konferansen til det britiske transportforbundet. Foto: Owen Humphreys / POOL / AFP / NTB
TALE: Storbritannias statsminister, Boris Johnson, holdt mandag en tale under konferansen til det britiske transportforbundet. Foto: Owen Humphreys / POOL / AFP / NTB Vis mer

Tar Boris i forsvar

Nå rykker Downing Street ut og sier at Johnson er fysisk frisk og har «fullt grep» over statsministerposten, skriver The Guardian.

En talsperson hevder at de som så på talen, var imponerte. Talspersonen påpekte også at Johnsons kolleger i kabinettet kunne snakke ut fritt om de var bekymret.

På spørsmål om Johnson fortsatt «har grepet», svarte talspersonen:

- Selvsagt. Jeg vil peke på CBI selv, som på spørsmål etter talen sa at ledere ville bli oppmuntret av å høre statsministeren snakke så lidenskapelig om rollen til privat sektor, i samarbeid med myndighetene, sa han blant annet.

Johnson talte på en konferanse i regi av det Britiske industriforbundet (CBI).

- Ikke uvanlig

Statsministeren måtte blant annet ta en 21 sekunder lang pause mens han rotet med papirene og ojet seg. Talspersonen sier at Johnson en kort stund mistet oversikt over hvor langt han hadde kommet i talen.

- Han har holdt hundrevis av taler. Jeg tror ikke det er uvanlig at folk, i sjeldne tilfeller, mister oversikt over hvor de er i talen, sa talspersonen til Sky News.

Johnson viet oppmerksomhet til barne-TV-figuren Peppa Gris i løpet av talen. Tilhørerne hevet også øyenbrynene over Johnsons tilsynelatende sammenlikning mellom seg selv og Moses. Han trakk også fram sovjetlederen Lenin, i tillegg til at han etterliknet et kjøretøy; «vrrom vrrrrom raaah raaah».

En BBC-reporter hevder at det er mye bekymring innad i Downing Street for statsministeren, og viser til en anonym kilde. Talspersonen ønsker ikke å kommentere påstanden.

Johnson så også ut til å slite med en forkjølelse forrige uke, skriver avisa. Talspersonen insisterer på at Johnson er ved god helse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer