Boris Johnson

Ut mot ryktene etter bisarr tale

En talsperson for Downing Street forsvarer den britiske statsministeren etter en mye omtalt tale.

GIKK BRA: Storbritannias statsminister Boris Johnson vekker oppsikt etter denne spesielle talen. VIDEO: AP/SKYNEWS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mandag kveld holdt Storbritannias statsminister, Boris Johnson, en oppsiktsvekkende tale.

Etter talen skrev The Guardian at det er voksende frykt innad i Det konservative partiet for Johnsons kompetanse. Han blir ifølge avisa beskyldt for å «miste grepet» om politikken.

En rekke sentralt plasserte torier uttaler at de er bekymret over partilederen og statsministeren etter talen, ifølge avisa.

Talen ble omtalt av en rekke store medier, i tillegg til The Guardian; CNN, Sky News, Washington Post, Bloomberg og BBC.

Tar Boris i forsvar

Nå rykker Downing Street ut og sier at Johnson er fysisk frisk og har «fullt grep» over statsministerposten, skriver The Guardian.

En talsperson hevder at de som så på talen, var imponerte. Talspersonen påpekte også at Johnsons kolleger i kabinettet kunne snakke ut fritt om de var bekymret.

På spørsmål om Johnson fortsatt «har grepet», svarte talspersonen:

- Selvsagt. Jeg vil peke på CBI selv, som på spørsmål etter talen sa at ledere ville bli oppmuntret av å høre statsministeren snakke så lidenskapelig om rollen til privat sektor, i samarbeid med myndighetene, sa han blant annet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.