Vaksineforsker:

Ut mot Støres vaksineløfte

Regjeringen vil at alle voksne skal få tilbud om en tredje vaksinedose før påske. Vaksineforsker mener det er umusikalsk å tilby boosterdose til alle voksne allerede.

TID TIL Å VENTE: Vaksineforsker Gunnveig Grødeland mener vi har tid til å vente på mer data rundt omikron-varianten, før tredje vaksinedose blir tilbudt. Foto: Jan Tomas Espedal / Aftenposten
TID TIL Å VENTE: Vaksineforsker Gunnveig Grødeland mener vi har tid til å vente på mer data rundt omikron-varianten, før tredje vaksinedose blir tilbudt. Foto: Jan Tomas Espedal / Aftenposten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tirsdag ettermiddag orienterte statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), helseminister Ingvild Kjerkol (Ap), helsedirektør Bjørn Guldvog og FHI-direktør Camilla Stoltenberg om coronasituasjonen i Norge.

Støre var klar på at de som har fått tilbud om vaksine, men ikke tatt den, bør ta den.

- Vårt aller viktigste verktøy for å bevare kontrollen er vaksinen, sa han på tirsdagens pressekonferanse.

Det gjelder både de som ennå ikke har tatt første og andre dose, men også de som har fått tilbud om en tredje vaksinedose.

Tid til å vente

Regjeringen ber også kommuner i Norge forberede seg på å oppskalere vaksineringskapasiteten og sette 400 000 doser per uke.

Støre sier vaksinemålet er å tilby alle over 18 år en tredje vaksinedose før påske. Tirsdag kveld annonserte for øvrig Oslo kommune at de vil tilby nettopp denne dosen, for samme aldersgruppe, like over nyttår.

Forsker ved avdeling for immunologi og transfusjonsmedisin ved UiO Gunnveig Grødeland har tidligere uttalt at det ikke er nødvendig med en tredje vaksinedose til friske voksne under 65 år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer