Ut mot subsidierte silikonpupper, fettsuging og Botox

Momsfritak for kosmetisk kirurgi kan stå for fall når Fremskrittspartiet foreslår full moms inn i regjeringens budsjettarbeid.

MOMS: Åshild Bruun-Gundersen og Fremskrittspartiet går inn for at kosmetisk kirurgi mister momsfritaket. I dag betaler ikke pasienter som forstørrer brystene moms, som på nesten alle andre varer og tjenester i samfunnet. Foto: Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
MOMS: Åshild Bruun-Gundersen og Fremskrittspartiet går inn for at kosmetisk kirurgi mister momsfritaket. I dag betaler ikke pasienter som forstørrer brystene moms, som på nesten alle andre varer og tjenester i samfunnet. Foto: Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Har du lyter eller plager som et kirurgisk inngrep kan fikse, betaler du i dag ingen moms hos private, kommersielle aktører. Dette gjelder alle behandlinger som tilbys av helsepersonell, som brystimplantater, botoxbehandlinger eller fettsuging.

Denne indirekte sponsingen av skjønnhetsindustrien tapper statskassen for penger, mener Åshild Bruun-Gundersen, helsepolitisk talsperson i Fremskrittspartiet.

Penger som heller kunne blitt brukt på behandlinger og medisiner med bedre helsegevinst.

- Absurd

– Det har vært momsfritak for kosmetiske inngrep i veldig mange år. Jeg tror ingen har stilt spørsmål om hvorfor det egentlig er sånn. Kosmetisk kirurgi diskuteres på mange fronter i samfunnet. Jeg synes man først vi må begynne med å stoppe all direkte og indirekte subsidiering av kosmetisk kirurgi, sier Bruun-Gundersen.

Bruun-Gundersen understreker at hun skiller mellom medisinsk og kosmetisk kirurgi. Rekonstruksjon av bryst etter kreft og annen plastikkirurgi som er en del av det offentlige helsevesenet skal fortsatt være det.

Men at de som ikke vurderes av det offentlige helsevesenet til å ha et medisinsk behov for å legge seg under kniven, burde betale 25 prosent av regningen til staten i form av moms.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer