Nancy Pelosi

Ut mot Trump: - Alarmerende

USA er rammet av potensielt det verste hackerangrepet noensinne. Toppdemokrat Pelosi langer ut mot presidenten og administrasjonen.

«SPEAKER»: Nancy Pelosi avbildet under en av hennes ukentlige pressekonferanser i august i år. Foto: REUTERS/Sarah Silbiger/ NTB

«SPEAKER»: Nancy Pelosi avbildet under en av hennes ukentlige pressekonferanser i august i år. Foto: REUTERS/Sarah Silbiger/ NTB

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Rett før klokka 06.30 norsk tid melder Washington Post at utenriksminister Mike Pompeo sier at Russland står bak det massive hackerangrepet. Pompeo er dermed den første i Trump-administrasjonen som offentlig peker til Moskva.

- Jeg tror det er tilfellet nå at vi kan si ganske klart at det var russerne som utførte denne aktiviteten, sier Pompeo i et intervju med Mark Levin Show, sitert av avisa.

Fredag ble Russland pekt ut som ansvarlig for det som skal være det verste hackerangrepet mot USAs myndigheter noensinne. Demokratenes leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, kommenterer saken i en pressemelding natt til lørdag norsk tid.

- Nyheten om at de omfattende og vidtrekkende angrepene rettet mot amerikanske myndigheter og selskaper er ytterligere urovekkende bevis på at ondartede aktører, inkludert Russland, forblir innstilt på å undergrave vår nasjonale sikkerhet og vårt demokrati, sier Pelosi.

Langer ut mot Trump

President Trump har så langt ikke kommentert saken. Det får Pelosi til å se rødt.

- Det er synd og alarmerende: Trump-administrasjonen har i fire år ignorert Putins angrep på vårt amerikanske demokrati, inkludert hans pågående innsats for å angripe vårt valgsystem og undergrave tilliten til demokratiske institusjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer