Skiløype

Ut mot turgåere i løypa:
- Folk eier ikke respekt

Tross sperringer og skilt går folk på beina og aker midt i skiløypa. Med drømmeforhold i skiløypene øker også konfliktnivået.

LYSLØYPA: Skilt er blitt satt opp for å bevare snøen til skiløyper. Slik ser lysløypa ut i Sandefjord nå. Skilt og sperringer i løypene har ikke hindret folk fra å gå og ake i løypa. Skiltene er også revet ned. Foto: Privat
LYSLØYPA: Skilt er blitt satt opp for å bevare snøen til skiløyper. Slik ser lysløypa ut i Sandefjord nå. Skilt og sperringer i løypene har ikke hindret folk fra å gå og ake i løypa. Skiltene er også revet ned. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg vet ikke hva vi kan gjøre. Folk eier ikke respekt og aker rett i gjennom sperringene vi har satt opp, sier Frida Doksrød, leder i skigruppa til Runar IL i Sandefjord.

De er bare en av mange skiklubber som fortviler om dagen. Fint vær og gode skiforhold har lokket mange ut i skiløypene etter nyttår. Men det er ikke bare fryd og gammen. Kilometere med opplyste og preppede skiløyper tråkkes ned og brukes av de uten ski på beina.

- Vi lager skispor for alle. Mest av alt er det sjokkerende at folk bare trosser sperringene. Jeg blir overrasket over voksne mennesker som gjør dette sammen med barna sine, der er gøy å ake - men å ake på tvers av sperringer er spesielt, sier en opprørt Doksrød til Dagbladet.

Gode forhold fører til at folk i alle aldre vil bruke løypene samtidig - noen vil trene, andre går på tur, og noen aker.

Aker i løypene

Da snøen lavet ned og la seg på bakken, satte Runar IL opp skilt, sperringer og anmodninger om at alle uten ski på beina skulle holde seg unna - målet var å bevare snøen for å kjøre langrennsspor til innbyggerne i kommunen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer