Ut mot turistkaos i Bergen: - Det er galskap satt i system

Turistbusser og cruiseskip skaper debatt i Bergen. Samtidig som mange ønsker turistene velkomne, setter den økende mengden sine spor i byen.

TURISTER: En stor mengde turister står i kø for å ta Fløibanen. Samtidig kjører en rekke turistbusser gjennom den gamle Øvregaten. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet
TURISTER: En stor mengde turister står i kø for å ta Fløibanen. Samtidig kjører en rekke turistbusser gjennom den gamle Øvregaten. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BERGEN (Dagbladet): Denne julidagen har det kommet tre store cruiseskip inn til Bergens havn. Flere turbusser står klare på havna for å hente turistene og ta dem med den korte veien inn til byen, Fløibanen og den ikoniske Bryggen. Samtidig kjører rutebusser og en stor mengde turistbusser rundt i bykjernen.

Flere bergensere Dagbladet har snakket med forteller at de skyr unna Bryggen og den delen av byen i høysesongen. Og Fløibanen, den er det ikke vits i å ta når det står på som verst.

- Forpester byer

På en knapp time denne formiddagen vokser køen utenfor Fløibanen formidabelt. Plutselig rekker køen langt nedover gata. Samtidig dukker det opp en jevn strøm av turistbusser som kjører forbi.

Atle Maurseth driver galleri rett ved Fløibanen. Han mener cruiseturismen er voldsom og oppleves for ham som en invasjon. Han poengterer at politikerne på den ene siden er opptatt av å lage Bergen til en gåby, samtidig som cruisebussene, men også busser fra hele Europa og sightseeingbusser, «invaderer» byen i sommerhalvåret.

- Det er vulgære monstre som forpester byer både visuelt, støymessig og ikke minst forurenser. Når vi i dag sliter med forurensning og miljøproblemer, men fremdeles holder på med dette - det er galskap satt i system.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer