Auschwitz

Ut mot «uakseptabel» bildetaking

Auschwitz-museet ber folk vise respekt for stedets grusomme historie.

MUSEUM: Auschwitz, som var konsentrasjonsleir under andre verdenskrig, er nå et museum, som har millioner av besøkende årlig. Foto: Omar Marques/SOPA Images/REX
MUSEUM: Auschwitz, som var konsentrasjonsleir under andre verdenskrig, er nå et museum, som har millioner av besøkende årlig. Foto: Omar Marques/SOPA Images/REX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fryktede Auschwitz, konsentrasjonsleiren der godt og vel en million mennesker ble drept under andre verdenskrig, er nå et museum åpent for besøkende som vil lære om krigens grusomheter.

Nå går stiftelsen, Auschwitz Memorial, hardt ut mot turister som tar bilder de mener virker upassende i den gamle konsentrasjonsleiren. Spesielt reagerer de på et bilde av en gummiand foran «Dødsporten», som ble publisert i sosiale medier.

- Er bildet av anda foran porten respektløst - selv om det ikke er ment sånn? Eller er det en bieffekt av den visuelle verden vi lever i, som vi skal godta? spør stiftelsen på Twitter.

Det florerer med sterke reaksjoner i kommentarfeltet under bildet, som kalles både «uakseptabelt», «respektløst» og «smakløst». Bildet er seinere slettet.

Balanserer på togskinnene

Overfor danske BT utdyper talsperson Pawel Sawicki:

- Det er en vanskelig sak. De aller fleste av de to millioner besøkende som kommer hit årlig, ter seg med respekt. Men det er eksempler på at folk tar bilder på steder og måter som gjør at vi velger å ta det med dem, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer