Ut mot ukultur: - Søppelparti

Heidi Elizabeth Egeberg meldte seg ut av Arbeiderpartiet da ord som «sviker» haglet mot Jan Bøhler. Dag Einar Thorsen i Ellingsrud Ap går hardt ut mot ledelsen.

NYTT PARTI: Jan Bøhler har nå blitt politiker for Senterpartiet. Her er han avbildet med Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum da nyheten ble kjent forrige uke. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
NYTT PARTI: Jan Bøhler har nå blitt politiker for Senterpartiet. Her er han avbildet med Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum da nyheten ble kjent forrige uke. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det har blitt et søppelparti. Jeg meldte meg ut forrige uke, ja. Jeg har tenkt på det en stund, men dette med Jan Bøhler fikk det til å renne over. Jeg vil ikke være en del av den offentlige krangledebatten deres. Det var ufint, sier Heidi Elizabeth Egeberg til Dagbladet.

Hun har vært medlem av Oslo Arbeiderparti i ti år. Da kom hun fra Høyre, som er partiet hun er vokst opp med. Hun har tidligere sittet i bydelsutvalget i Søndre Nordstrand.

Hun forteller at hun også har reagert på håndteringen av Giske-saken, og mener at partiet ikke fortjener lojalitet fra kvinnelige medlemmer.

Egeberg hevder at det er en ukultur i partiet.

- Det er ikke lenger et demokrati. Om man kommer med kritikk, må man stå til ansvar for dem med høyest stemme. De behandler ikke medlemmene godt.

Hun understreker at hun ikke kommer til å stemme på Arbeiderpartiet framover.

Harde ord

Det var torsdag forrige uke at Ap-profil Jan Bøhler varslet at han har byttet parti og nå står på stortingslista til Senterpartiet. Partibyttet vakte voldsomme reaksjoner i Oslo Arbeiderparti og Bøhler ble blant annet omtalt som «sviker».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer