Ut mot vennen: - Løgner

Tidligere statsminister David Cameron langer ut mot eks-partikollega og statsminister Boris Johnson.

ISKALDT: Tidligere britisk statsminister David Cameron (t.h.) kommer i disse dager med en selvbiografi om sitt politiske liv. Der åpner han for første gang opp om Brexit. I tillegg langer han ut mot den nye statsministeren, Boris Johnson. Foto: JACK TAYLOR / AFP / NTB Scanpix
ISKALDT: Tidligere britisk statsminister David Cameron (t.h.) kommer i disse dager med en selvbiografi om sitt politiske liv. Der åpner han for første gang opp om Brexit. I tillegg langer han ut mot den nye statsministeren, Boris Johnson. Foto: JACK TAYLOR / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

David Cameron (52) har holdt seg så godt som taus om politikk siden han gikk av som statsminister i Storbritannia i 2016.

Cameron forlot statsministerposten etter at britene stemte nei til videre medlemskap i EU i en folkeavstemning han selv hadde utlyst, og som ble sett på som en gigantisk politisk blemme fra statsministeren.

Angrer

Siden den gang ledet Theresa May (62) den britiske regjeringen med et mål om ryddig Brexit. Det klarte hun ikke, og i juli i år overtok Camerons tidligere nære venn og studiekamerat Boris Johnson (55) statsministerposten med et mål om å få Storbritannia ut av EU - koste hva det koste vil.

Nettopp Brexit-saken vekker furore hos Cameron, som i disse dager er aktuell med biografien «For the Record».

- En venn spurte en gang Margaret Thatcher om hva - hvis hun hadde mulighet - hun ville gjort annerledes. Hun tok en pause før hun svarte: «Jeg er ganske fornøyd med det jeg gjorde første gang». Jeg har det ikke på samme vis, skriver Cameron ifølge et utdrag publisert i den britiske storavisa The Times.

- Løgner

I boka kommer den tidligere lederen for det konservative partiet med både utleveringer og kraftsalver. Noen av de heftigste av dem er rettet mot nåværende statsminister Boris Johnson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer