Ut og fange lår

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er helt sykt. Hun er verdens beste danser på 50. Madonna danser som en kul gutt på 22. Hun er like hengslete som en tenåring. Jeg er sikker på at damas armer er blitt mye, mye lenger, legger jeg ut.

Siden jeg har sett Madonna på Wembley Stadium sammen med 70 000 briter, Gwyneth Paltrow og kronprinsesse Mette-Marit, uttaler jeg meg nå som danseekspert.

– Kom til saken: Hvordan var Madges lår?

Min venninne avbryter meg.

 Typisk deg å være så prosaisk, kjære.

– Kutt ut det intellektuelle jålespråket. Var lårene hennes for svære?

Min venninne er langt ifra den eneste med låroppheng. Da Madonna nylig fylte 50, benyttet kvinnelig skribenter dagen til å diskutere hvorvidt superstjernen er et feministisk forbilde eller bare en populærkulturell opportunist. Det ble hyppig vist til Camille Paglia som har uttalt at superstjernen forener den splittede kvinnen – den hellige jomfru og skjøgen Maria Magdalena. Men etter premieren på «Sticky & Sweet»-turneen, var det bare én vinkling som gjaldt, både i VG og i engelske tabloider: «50 år – for noen lår!».

Jepp, for noen lår! På Wembley sto jeg midt i et hav av britiske kvinner og homser som stønnet og ropte: «I love her legs» og «She looks amazing», og det var ikke Mette-Marit de snakket om.

– Men er ikke muskelmaskinen Madonna blitt for maskulin? Svar meg nå. Og kom ikke her med noe feministisk korrekt vrøvl nå, insisterte min kjære venninne.

– Lårene til Madonna er bare helt fantastiske. Rått sexy. Jeg er enig med ektemannen Guy Ritchie, hans kones lår holder olympisk standard. Og du, jeg må visst ut og jogge i kveld.

– Du skal altså ta deg en joggetur med Madonna. Og Sats kan takke henne for at du heller ikke denne høsten vil si opp ditt livslange støttemedlemskap.