Ut og reise

Etter katastrofene kommer turistene raskt tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FAMILIEN ULVE fra Tromsø er tilbake i Thailand for å feire jul, forteller Aftenposten. De feiret jul der i fjor da tsunamien rammet dem. Og selv om australske myndigheter advarer mot terroraksjoner i samband med minnemarkeringen 2. juledag, føler de at det er best for dem å søke tilbake til stedet der deres åtte måneder sønn ble tatt av bølgen. Men i Thailand vil de oppdage at turiststrømmen er i ferd med å øke til vanlig styrke. Akkurat som flytrafikken like etter den 11. september 2001, ser det ut til at folk over store deler av den rike verden vil ut og reise, i jula som i andre ferier. Naturkatastrofer og menneskeskapte ødeleggelser har stort sett bare en midlertidig virkning. Trangen til å dra hjemmefra er sterkere enn frykten for hva som kan skje igjen.

DET ER ØYENSYNLIG bare ett unntak fra denne regelen, og det er Betlehem, som ifølge Per A. Christiansens reportasje i Aftenposten går inn i denne jula som de nærmest foregående etter at den siste intifadaen brøt løs i 2000: Det er tomt på Krybbeplassen, og utenfor Fødselskirken står en håndfull turister med sine fotoapparater. Antallet besøkende er de siste fem åra blitt redusert med 90 prosent. Det er hardt for dem som skal gjøre turisme til et levebrød.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer