Ut og stjæle velgere

Med en valgdeltakelse i enkelte valgdistrikter på mer enn 100 prosent har Viktor Janukovitsj vunnet det ukrainske presidentvalget. Hva kan folk flest gjøre med det?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ST. PETERSBURG (Dagbladet): Igjen ser vi at makta ter seg med en usedvanlig arroganse i tidligere kommunistland. Selv menn som Stalin og Brezjnev fikk aldri flere stemmer enn 98-99 prosent - med en valgdeltakelse som var tilsvarende høy. Men i enkelte valgkretser i Øst-Ukraina, der støtten til regimets kandidat Janukovitsj er høy, er valgdeltakelsen etter søndagens valg på over 100 prosent. Det høyeste skal være 114. Den grå, byråkratiske, korrupsjonsmistenkte Janukovitsj er så populær at han slår knockout på selv matamatiske prinsipper. Slå den!

ARBEIDSULYKKEN

i det stjålne valget i Ukraina mobiliserte i går Viktor Justsjenkos tilhengere ut på gatene i hovedstaden Kiev. Offisielt fikk regimets mann Janukovitsj 49,5 prosent av stemmene, mens Justsjenko fikk 46,5. Og Justsjenkos tilhengere kom i går i busser til hovedstaden for å demonstrere. Kanskje kom de i de samme bussene som søndag fraktet statsansatte ut til provinsen utstyrt med stemmesedler for «fjernstemmer», med valget mellom å stemme på Janukovitsj eller miste jobben. Slik var det mange som stemte to ganger, en gang borte, og en gang hjemme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.